Facebook Twitter Email
  • La Liceul Tehnologic “Mecanică Fină” București

Elevii pictează cea mai altfel clasă de liceu

 Inițiativa are loc în cadrul proiectului Zburd-Educație prin coaching , bazat pe voluntariat, pentru licee cu rezultate slabe la examenul de Bacalaureat.

 Elevii, profesorii și părinții din Liceul Tehnologic  „Mecanică Fină” București, Sector 2, invită jurnaliștii și bloggerii miercuri, 3 aprilie,  între orele 10.00-11.00, să participe la decorarea și inaugurarea celei mai altfel clase de liceuîn săptămâna dedicată educației non-formale.

În luna martie, elevi, părinți și alți voluntari au lucrat cu șpaclu și glet. Acum se trece la partea frumoasă: Ioana Tatu,  specialist in design interior, a creat pentru elevi un design care le spune povestea, iar  miercuri, 3 aprilie, voluntarii din cadrul școlii vor finaliza pictura și vor inaugura  clasa.

design - pereti desfasurati 1

 „Este prima sală pe care o decorăm cu sprijinul unui designer profesionist și al voluntarilor – elevi, părinți, profesori și antrenori. Mă bucur că am găsit sprijin pentru a continua inițiativa începută de elevi în urmă cu câteva luni, atunci când au scris pe ușă <<Clasa noastră-Casa noastră>> și au pus pe pereți mesajul <<Vrem să fim fericiți>>. Am încredere că vom găsi sprijin pentru a continua acest proces de înnoire, care a început cu rezolvarea problemei disciplinei și cu crearea unui  mediu sigur în liceu. Este un prim pas dintr-un proces de schimbare la care ne-am angajat, cu sprijinul antrenorilor din echipa ZBURD – Educație prin coaching Elena Căpruciu și Andreea Voroneanu”, a declarat Flori Millea, director adjunct al Liceului Tehnologic „Mecanică Fină” din București.

„Dacă școala ar fi altfel? Dacă ar fi ca o a doua casă unde mergem cu drag, suntem creativi, liberi, învățăm să fim responsabili, învățăm să ne motivăm singuri și să-i motivăm pe alții? Scopul meu a fost ca această sală să spună o poveste, cea a copiilor care au participat la decorarea ei și a celor care vor veni după ei. În același timp, vrem să arătăm ce ar putea fi școala de fapt: un spațiu formator unde vii cu drag”, a declarat Ioana Tatu, specialist în design interior.  

Inițiativa face parte din proiectul ZBURD – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, care urmărește îmbunătățirea rezultatelor în cinci licee cu rezultate slabe la examenul de Bacalaureat. În aceste licee, profesorii, elevii și părinții învață să lucreze împreună, în echipă, și să-și ia soarta în propriile mâini. Cu sprijinul unor coachi/antrenori voluntari care facilitează procesul, o echipă de profesori, elevi și părinți își asumă responsabilitatea pentru îmbunătățirea situației în fiecare liceu, conștientizează problemele, identifică nevoile, găsesc soluții și acționează.

„Într-un mediu unde fiecare îl învinovățește pe celălalt, iar copiii nu au o voce, proiectul nostru contribuie la stabilirea unui dialog între copii, părinți și profesori pentru găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor acestor licee prin forțe proprii. Decorarea clasei este doar unul dintre exemplele din liceele incluse în proiectul nostru care arată că schimbarea este posibilă, mai ales atunci când lucrezi în echipă și ai parteneri care se implică voluntar, cum au fost prietenii de la Habitat for Humanity România. Sperăm ca și alte școli să urmeze exemplul Liceului Mecanică Fină București”, a declarat Simona David-Crisbășanu, coordonatorul proiectului ZBURD – Educație prin coaching și unul dintre antrenorii din proiect.

Proiectul Zburd-Educație prin coaching este derulat de către Asociația ROI, împreună cu Leadership in International Management, în parteneriat cu alte organizații și cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

clasa in lucru

 Sursa: Romania pozitiva

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva