Facebook Twitter Email

Ambasadorul din Emiratele Arabe Unite vrea ca Romania sa fie poarta spre Europa de est

Ambasadorul Kazahstanului in Romania a prezentat, vineri, la o intalnire cu oamenii de afaceri suceveni, oportunitatea de investitii in infrastructura adiacenta unei autostrazi care va traversa tara sa, iar cel din Emiratele Arabe a spus ca vrea ca Romania sa fie poarta spre Europa de Est.

Ambasadorii din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan si Albania s-au intalnit, vineri, la Camera de Comert si Industrie Suceava cu oamenii de afaceri suceveni si au discutat despre ofertele de afaceri ce ar putea fi consolidate intre Romania si cele patru tari, relateaza Mediafax.

Ambasadorul din Qatar, Mohammed Saad Al Kobaisi, tara care a anuntat ca deschide un fond de investitii pentru Europa de Est in valoare de o suta de miliarde de euro, a spus in timpul intalnirii ca veniturile tarii provin din petrol si gaze naturale, fondurile fiind folosite pentru dezvoltarea statului, iar excedentul pentru investitii in strainatate.

El si-a exprimat increderea ca si Romania va deveni o tara spre care se vor indrepta fonduri din Qatar.

Diplomatul din Qatar a mai spus ca tara sa a creat foarte multe companii pentru investitii imobiliare, pentru investitii in agricultura sau minerit.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yacoub Yousif Al Hosani, a spus ca isi doreste ca Romania sa devina poarta Emiratelor pentru Estul Europei, invitand oamenii de afaceri suceveni sa participe la forumurile economice din aceasta tara.

El a aratat ca, din pacate, Romania nu are promovare pentru niciun produs, dar si ca relatiile comerciale sunt afectate de regimul de vize.

Diplomatul a mai spus ca este greu de obtinut vize pentru Romania si ca oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite asteapta peste doua saptamani pentru o viza in timp ce tara sa ofera vize in 48 de ore sau in 24 de ore pentru cetatenii UE.

El a mai declarat ca aceasta situatie se rasfrange si asupra turismului, subliniind ca daca anul trecut peste 500.000 de cetateni din Emirate au vizitat Germania sau alte zeci de mii au fost in Turcia sau in Viena, in Romania numarul de turisti a fost de 412.

Ambasadorul Kazahstanului, Talgat Kaliyev, a prezentat oamenilor de afaceri suceveni oferta acestei tari, in special in ceea ce priveste industria alimentara, dar si oportunitatea de a participa la constructia unei autostrazi.

El a aratat ca in prezent se construieste o autostrada cu o lungime de opt mii de kilometri ce leaga vestul Chinei de Europa de Vest, din care trei mii de kilometri se construiesc pe teritoriul Kazahstanului.

Diplomatul a spus ca este nevoie de firme care sa vina in Kazahstan si sa lucreze la infrastructura adiacenta acestei autostrazi.

Prezent la aceasta intalnire, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Anton Caragea, a aratat ca, dupa Germania, Kazahstan este al doilea mare investitor in Romania, cu investitii de sase miliarde de euro.

Insarcinatul cu afaceri al Albaniei, Mark Doda, le-a spus oamenilor de afaceri suceveni ca in Albania exista oportunitati de dezvoltare de afaceri in zona de litoral si a precizat ca cei care investest peste 100.000 de euro pot primi cetatenia albaneza.

Initiatorul vizitei celor patru diplomati, presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, le-a spus oamenilor de afaceri suceveni sa incerce sa se gandeasca mai departe de afacerea pe care o gestioneaza in prezent si sa exploateze oportunitatile de afaceri prezentate.

“Cred ca o dezvoltare de afaceri nu inseamna ceva existent ci ceva nou. Oportunitatile de azi trebuie exploatate. Sa incercam sa venim cu afaceri noi. Va rog sa nu va ganditi strict la afacerile dumneavoastra”, a spus Nechifor.

Oamenii de afaceri suceveni au prezentat mai multe puncte de vedere privind modalitatile de cooperare cu companii din cele patru tari, fiecare in domeniul sau de activitate.

Cei patru diplomati s-au intalnit, vineri, cu conducerea Universitatii din Suceava, iar in urmatoarele doua zile urmeaza sa viziteze orasele din judet si sa aiba intalniri cu oameni de afaceri in fiecare zona.

Sursa : Wall Street

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva