Facebook Twitter Email
  • Cinci companii furnizoare ale Casei Regale

Pâine de la Spicul, lactate de la Albalact, magiun de Topoloveni, carne și produse de pui de la Transavia și vin de la Murfatlar. Desprinse parcă dintr-o listă de cumpărături la supermarket, acestea sunt doar câteva dintre alimentele care ajung pe masa Familiei Regale a României, companiile producătoare având titlul de Furnizori ai Casei. 

Aplicarea etichetei de “Furnizor al Casei Regale” pe produse aflate la îndemâna oricui face mai mult decât orice campanie de marketing şi reprezintă o garanție a calității.

“În mod natural, se înțelege că acordarea calității de Furnizor implică un înalt standard al produselor sau serviciilor”, precizează reprezentanții Casei Regale în Statutul privind calitatea de Furnizor.

Mai mult, în cazul în care compania comercială sau persoana-furnizor devine fondat, sau nu, obiectul unor critici sau acuze din partea opiniei publice, a consumatorilor, a presei sau al unor investigații, calitatea de furnizor se retrage automat.

Iată cinci dintre companiile furnizoare de produse și servicii ale Casei Regale din România:

1. Spicul

Este greu de crezut că aceeași mașină care oprește la magazinul din fața blocului este tot cea care duce pâine și la Casa Regală. Cu toate acestea, fabrica Spicul asigură zilnic, începând cu anul 2010, produsele de panificație pentru mesele membrilor familiei regale.

Atestată documentar din 1848 și fiind azi o companie cu capital 100% privat, Spicul nu fabrică doar pâine, ci paste, biscuiți sau produse de patiserie. Făina pentru toate acestea este obținută la morile proprii, compania desfășurând și activități de morărit.

2. Albalact

Tot din 2010, ajung pe masa regală și lactatele Albalact, respectiv cașcaval Rarăul și De Albalact, iaurt Zuzu, lapte Zuzu și telemea De Albalact.

Înființată în anul 1971, compania a fost transformată în societate comercială pe acțiuni în 1990, iar nouă ani mai târziu era privatizată, fiind în prezent listată la Bursa de Valori București.

3. Transavia

Transavia furnizează carne și produse din carne de pui pentru Casa Regală din 2006, iar anul trecut i s-a conferit pentru a doua oară această calitate.

Producătorul deține, pe lângă alte certificări ale standardelor de calitate, și recunoașterea din partea British Retail Consortium (BRC).

4. Magiunul de Topoloveni

Sonimpex Prod Serv fabrică magiun de prune de 20 de ani, sub denumirea de Magiun de Topoloveni.

Chiar dacă rețeta este cea folosită de zeci de ani de bunici și străbunici, compania a fost cea care a adus magiunul de prune în supermarket și l-a trecut granița, obținând protejarea și recunoașterea europeană a mărcii. De mai bine de trei ani, magiunul de prune produs la Topoloveni ajunge și pe masa Familiei Regale.

5. Murfatlar

Producătorul de vinuri Murfatlar se numără printre cei mai vechi furnizori ai Casei Regale din România, respectiv din noiembrie 2003.

Calitatea i-a fost reînnoită anul trecut pentru a patra oară, chiar de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Sursa:

De Andreea Secrieru | Yahoo! News

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva