Facebook Twitter Email

Forajul în puţul petrolier Bee Eater a confirmat potenţialul perimetrului pe care compania African Petroleum, controlată de Frank Timiş, îl are concesionat de la Guvernul Liberiei.

Frank Timis, la sarbatorirea incheierii contractului
Frank Timis, la sarbatorirea incheierii contractului
Foto: franktimis.com

African Petroleum Coroporation (APC), o companie controlată de omul de afaceri de origine română Frank Timiş, a descoperit un zăcământ de ţiţei în puţul Bee Eater din largul coastelor Liberiei, în zona de vest a Africii. Potrivit directorului APC, Karl Thomson, descoperirea certifică potenţialul enorm a perimetrului Narina 1, mai ales că zăcământul a fost descoperit la o adâncime relativ mică – 4.000 de metri, ceea ce face facilă exploatarea petrolului. Resursele potenţiale de ţiţei din Bee Eater sunt, acum, estimate în jurul a 2,4 miliarde barili.

Forajul a durat 48 de zile din care 21 reprezintă perioada în care utilajul de săpat nu a funcţionat pentru că a avut o defecţiune. Din acest motiv, al doilea puţ nu a mai putut fi forat pentru că perioada de închiriere a platformei care făcea săpăturile expirase. Totuşi, Thomson afirmă că o nouă platformă va fi angajată pentru a săpa un al doilea puţ pentru a certifica că descoperirea este una de amploare.

Pe parcusul acestui an, African Petroleum va începe forajul şi în apele Gambiei, Coastei de Fildeş şi Senegalului unde, deasemenea, are concesionate perimetre petroliere.
„Suntem în discuţii şi cu alte mari companii petroliere din lume în vederea încheierii unui parteneriat privind explorarea perimetrelor petroliere în Coasta de Fileş, Liberia, Gambia şi Senegal. Estimăm că vom încheia cel puţin un parteneriat în primul trimestru al acestui an ceea ce ne va oferi lichidităţile necesare pentru continuarea programului de foraj în 2013 şi 2014” , a precizat directorul companiei.

Un raport intern al companiei din 31 octombrie 2012 arăta că societatea la care Timiş este acţionar avea 170 de milioane de   | ECONOMICA.net

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva