Facebook Twitter Email

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare cumpărător de active imobiliare de pe piaţa românească din ultimii patru ani, şi antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor încep lucrările de construcţie la cel mai mare complex de birouri din afara Bucureştiului, în Cluj-Napoca.

Proiectul The Office, în suprafaţă de 54.000 mp, este amplasat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul de pe Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca. Pe acelaşi teren, cumpărat în 2007 cu circa 14 mil. euro, investitorii de la Atrium Centers intenţionau să ridice un mall şi un hotel. Criza a dat însă planurile Atrium peste cap şi terenul a fost preluat de Ovidiu Şandor. După ce a vândut sud-africanilor de la NEPI proiectul City Business Center din Timişoara pentru 92 mil. euro, Şandor s-a asociat cu aceiaşi investitori pentru dezvoltarea unui complex de afaceri similar în Cluj-Napoca.
Cei doi parteneri au obţinut deja autorizaţiile şi avizele necesare din partea autorităţilor locale şi au început organizarea şantierului. Lucrările la prima etapă a complexului, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi, vor dura 14 luni. Finanţarea acestei etape va fi asigurată exclusiv din surse proprii ale partenerilor. Proiectul va fi livrat în întregime până în 2016 şi va avea o certificare BREEAM de clădire verde.
„Unul din principalele noastre avantaje în atragerea chiriaşilor e o caracteristică a clădirii gândită special pentru a asigura un grad ridicat de flexibilitate în ceea ce priveşte suprafeţele închiriabile şi posibilităţile de extindere. Practic, proiectul permite amplasarea a până la 1.000 de persoane pe nivel, într-un singur open space, în cazul în care o companie ar avea o asemenea nevoie”, a declarat Martin Slabbert, CEO-ul NEPI.

Dezvoltatorii au purtat deja discuţii cu o serie de potenţiali chiriaşi, iar odată cu demararea efectivă a lucrărilor se vor concretiza şi primele contracte de închiriere. Chiriaşii vizaţi sunt multinaţionalele din sectorul IT/C, zona serviciilor financiare sau firme de inginerie deja prezente în Cluj-Napoca, cât şi din sfera operatorilor de servicii.

Timişoreanul Ovidiu Şandor (42 de ani) ocupă locul 55 în ultima ediţie a TOP 300 Capital cu o avere estimată la 90-92 mil. euro.

NEPI a reuşit să cumpere, în plină criză, imobile în valoare cumulată de peste 370 mil. euro, ceea ce reprezintă peste 30% din volumul tranzacţionat în ultimii patru ani.

Autor: Alexandru Urzică

Sursa: Capital

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva