Facebook Twitter Email

arad_primaria.jpg

Candidatura Aradului la titlul de “capitală culturală europeană a anului 2021” va fi promovată de municipalitate, la începutul lunii martie, la Bruxelles, în cadrul unui eveniment intitulat “Arad, cetate europeană a diversităţii culturale”.
Manifestarea, care va avea loc pe 5 martie, la sediul Parlamentului European, va cuprinde o expoziţie de picturi şi fotografii inedite, având ca generic “Aradul cultural – expresie a coexistenţei interetnice” şi prezentarea a două filme documentare despre tradiţiile, viaţa şi cultura numeroaselor etnii care şi-au pus amprenta pe istoria şi prezentul Aradului. În cadrul acţiunii va fi organizată şi o degustare de produse gastronomice tradiţionale şi vinuri din Podgoria Aradului.

“De-a lungul istoriei sale, Aradul a dovedit că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului de ‘Capitală culturală europeană – 2021’. Prin acest eveniment pe care îl organizăm la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuţi în faţa Europei, ilustrând tradiţiile şi valorile Aradului, aflate în esenţa spiritului european”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului, Gheorghe Falcă.

La rândul său, europarlamentarul Iosif Matula, co-iniţiator al acţiunii ce se va desfăşura la Bruxelles, a arătat că Aradul reprezintă un model de coabitare multietnică ce merită promovat. “Aradul merită o promovare europeană şi internaţională. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, arădean fiind, ci cred în modelul Aradului între oraşele româneşti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu exprimarea sa culturală specifică. Evenimentul de la Bruxelles, de la începutul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului în plan internaţional”, a spus Matula.AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva