Facebook Twitter Email

drobeta_tr_severin.jpgPrimăria municipiului Drobeta Turnu Severin a promovat o hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri persoanelor juridice, a declarat luni viceprimarul Daniel Cîrjan. Potrivit sursei citate, decizia respectivă a fost iniţiată şi aprobată de consilierii locali în vederea atragerii de investitori, a dezvoltării economice a localităţii şi a creării de noi locuri de muncă.
“De aceste facilităţi vor beneficia, în special IMM-urile, dacă vor realiza investiţii profitabile. Dacă acestea au o valoare mai mare de 500.000 de euro echivalent în lei şi sunt înfiinţate cel puţin 50 de noi locuri de muncă, se va acorda o reducere de 30% la plata impozitului pe clădiri şi scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent. Pentru cei care investesc peste 1.000.000 de euro şi creează cel puţin 100 de noi locuri de muncă, se acordă o reducere de 40% la plata impozitului pe clădiri şi scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent investiţiei, iar pentru cei ce realizează o investiţie cu o valoare mai mare de 3.000.000 de euro şi creează peste 150 de noi locuri de muncă, plata impozitului pe clădiri şi a terenului aferent investiţiei va fi de 50%”, a precizat Cîrjan.

Reprezentantul administraţiei locale a mai spus că entităţile economice care vor realiza o investiţie mai mare de 5.000.000 de euro şi vor crea cel puţin 200 de noi locuri de muncă, vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădiri şi pe teren cu 70%. În context, Cîrjan a apreciat că hotărârea adoptată va contribui considerabil la scăderea şomajului. AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva