Facebook Twitter Email

Călin Rovinescu, preşedinte şi CEO al companiei Air Canada, a fost ales în funcţia de Preşedinte (Chairman of Chief Executive Board-CEB) al Star Alliance, cea mai mare alianţă a companiilor aeriene din lume.

 Călin Rovinescu

Călin Rovinescu
Foto: ctvnews.ca

Românul îl înlocuieşte pe Rob Fyfe, CEO la Air New Zeeland, care a ocupat această poziţie timp de doi ani, potrivit unui comunicat de presă de pe pagina de internet a Star Alliance.

Mandatului românului se va întinde pe doi ani, iar Rovinescu a spus că unul dintre scopurile sale va fi întărirea alianeţei, care presupune consolidarea reţelei globale a Star Alliance. Românul a spus că se va concentra pentru a oferi condiţii de călătorie fără egal şi pentru a menţine loialitatea clienţilor. “Parteneriatele sunt esenţiale în reuşita acestui business şi puţine parteneriate sunt atât de benefice pentru companiile membre cum este Star Alliance” a spus Rovinescu.

Curriculum vitae Călin Rovinescu aici

CEB este organismul de conducere a Star Alliance. Fiecare dintre cele 27 de companii membre ale alianţei sunt reprezentate la nivel de CEO. Organismul se ocupă de strategia Alianţei, de asigurarea finanţării şi de admiterea de noi membri în Alianţă.

Star Alliance, cea mai mare alianţă a companiilor aeriene, a fost fondată în 1997, iar printre membrii săi se numără Lufthansa, Thai, Turkish Airlines, Air China, Singapore Airlines, Air Canada, United sau Swiss, pentru a-i cita pe câţiva dintre cei mai mari.

Companiile membre ale alianţei operează 21.900 de zboruri în fiecare zi, pe 1.329 de aeroporturi din 194 de ţări. Tarom, compania aeriană naţională românească, este membră a ceilalte mari alianţe, Sky Team.

Sursa economica

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva