Facebook Twitter Email

Dafora Mediaş (DAFR) va efectua lucrări de foraj petrolier de 15,8 milioane dolari în Israel, pentru compania Givot Olam Oil, în baza unui contract care va putea fi prelungit până în 2016. Oficialii Dafora precizează într-un comunicat de presă: “Lucrările se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate (cu posibilitate de prelungire pe încă doi ani). Forajele vor atinge adâncimi de peste 5.000 de metri şi vor demara la începutul anului viitor. Datorită potenţialului ridicat al câmpului petrolifer, şansele de prelungire a contractului şi mobilizarea de noi instalaţii sunt foarte mari”.
Lucrările vor fi realizate pe structura petroliferă Meged.
Dafora a avut contracte, până în prezent, pe pieţe din Africa (Uganda, Tanzania, Sudan, Mozambic), Franţa, Bulgaria şi Ucraina.
Compania Dafora Mediaş a avut în primul semestru venituri în scădere cu 19,6%, de la 96,8 milioane lei la 77,8 milioane lei, şi a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 5,4 milioane lei, după câştigul net de 2,9 milioane lei din primele şase luni ale anului trecut. Cheltuielile companiei de foraj petrolier şi construcţii au scăzut cu 11,3% în perioada analizată, la 83,2 milioane lei, de la 93,8 milioane lei în primele şase luni din 2011.
Compania controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean a avut în primul semestru afaceri de 48,3 milioane lei, mai mici cu 38%. Cel mai mare acţionar al companiei de foraj şi construcţii este Gheorghe Călburean, care deţine 49,6% din acţiuni.

Sursa Bursa

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva