Facebook Twitter Email
 
O dată, când am fiert cucuruz, am încercat să verific cu o furculiță, dacă ele sunt deja fierte, dar mâna mi-a alunecat în apa clocotită.
Încă urlam de durere, când a apărut în ușă un prieten, fost soldat în Vietnam.  M-a întrebat, unde țin făina? După ce i-am dat, mi-a băgat complet mâna în făină, și mi-a spus, să-o țin acolo timp de zece minute, cea ce am și făcut-o. Ne-a povestit, că în Vietnam, unui bărbat i s-au aprins hainele, și în panica creată cineva a vărsat pe el conținutul unui sac de făină. Făina nu numai că a stins flăcările, dar pe pielea victimei nu a apărut nici măcar o bășicuță.  
După zece minute, când mi-am scos mâna din făină, nu numai că nu am avut pe piele nici o bășică, dar ea nici măcar nu s-a înroșit. De atunci în permanență țin în frigider o pungă de făină, ea fiind mai eficientă rece, decât la temperatura camerei. O dată mi-am ars limba, am acoperit-o cu făină, iar după zece minute nu am mai simțit nici o durere. Deci dacă te arzi, să nu pui arsura sub jetul de apă al robinetului, ci folosește punga cu făină!! Este mult mai eficientă!!
2.- RĂNI DE ARSURĂ
La un curs de pregătire pentru pompieri, aceștia au fost învățați că, atunci când se produce o arsură, fie ea cât de extinsă, primul ajutor este să pui partea afectată sub apă rece curgătoare, până când se mai răcorește stratul de piele ars și apoi să aplici un albuș de ou, bătut ușor spumă, numai ca să fie mai ușor de aplicat. O femeie a pus la fiert un vas cu apă; când a luat oala care fierbea, i-a sărit apa fierbinte pe mână și i-a ars o mare parte de piele. A băgat mâna imediat sub jet de apă rece, destul timp ca să nu mai simtă căldura inițială, cu toate că durerea era îngrozitoare. Apoi, a spart două ouă, a separat albușul, l-a bătut puțin și l-a pus pe mână. Mâna ei era atât de arsă, că pe măsură ce punea albușul pe piele, pielea se usca și ramânea o peliculă care apoi se întărea și care era de fapt colagen natural. A durat cel puțin o oră aplicând strat după strat albușul pe mână. Mai târziu, nu a mai simțit durerea și în ziua următoare abia mai avea o urmă roșie-maronie, acolo unde se arsese. De unde crezuse inițial că va rămâne cu o cicatrice oribilă, spre surprinderea ei, după 10 zile, nu mai avea nici o urmă!!! Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsă s-a recuperat total, datorită colagenului existent în albușul de ou, care în realitate, este o placentă și este plină de vitamine.
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva