Facebook Twitter Email

Prince Charles’ youngest son has come to his first visit to Romania. According to Mediafax, Harry stays at Count Kalnohy’s mansion in Miclosoara, Covasna County, a place that was visited by Prince Charles several times. The Prince arrived to Romania as of Fridfay, flew to Targu Mures on a low cost flight.

 According to the Transylvania Airport managers, Prince Harry came by a Wizz Air flight. The 27 year old is the son of Prince Charles and Princess Diana and third in the line of successors to the UK throne.

According to local sources, the Prince is in a private visit and lives with Count Kalnoky Tibor in Miclisoara.

The mansion was built in the 17th century and was renovated by Kalnoky family descendants, it is surrounded by a British garden facing the lake and the bastion, closed balcony have preserved the Renaissance style. The Count has bought in Miclosoara several old houses which he renovated and decorated in rustic style.

The Kalnoky is one of the historical families of Transylvania, it was first mentioned in documents in eastern Transylvania in 1252. Count Kalnoky and his wife last year participated in the royal wedding in Buckingham.

 

 Prinţul Harry, în prima sa vizită în România

Prinţul Harry, fiul cel mic al prinţului Charles, este în România, în prima sa vizită. Potrivit Mediafax, Harry este gazduit de familia contelui Kalnoky, la conacul acestuia din satul Miclosoara, judetul Covasna, care a fost vizitat de mai multe ori si de printul Charles. Prinţul a ajuns în România încă de vineri, cu o cursa low cost, pe aeroportul din Târgu Mureş.

Conducerea Aeroportului “Transilvania” din Târgu Mureş a declarat că Prinţul Harry a ajuns vineri la prânz, cu o cursă de linie Wizz Air, arătând însă că nu se cunoaşte itinerariul din România sau cât timp va sta.

Prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, este fiul Prinţului Charles şi al Prinţesei Diana şi este al treilea pe lista succesorilor la tronul Marii Britanii.

Surse locale au declarat, duminica, pentru Mediafax ca printul Harry se afla in vizita privata in Romania si este gazduit, la Miclosoara, de familia contelui Kalnoky Tibor.

Aceasta familie detine o proprietate mai mare la Miclosoara, care include si un conac si care a fost vizitata de mai multe ori si de printul Charles.

Conacul a fost construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si a fost renovat de descendentii familiei Kalnoky. Vechiul conac de vanatoare al familiei, o cladire cu o arhitectura care combina stilurile baroc, re­nas­centist si neoclasic, era in paragina la intoarcerea contelui Kalnoky in tara, intrucat, dupa ce au confiscat conacul, comunistii l-au transformat in camin cultural, iar lipsa lucrarilor de intretinere si-a pus am­prenta pe cladire. Conacul este inconjurat de o gradina engleza, iar fatada dinspre lac, bastionul si balconul inchis pastreaza stilul Renasterii. Conacul este deschis si in regim de pensiune, fiind vizitat de numerosi turisti, in special englezi.

Contele a cumparat, in Miclosoara, cateva case vechi, pe care le-a reconditionat si le-a decorat in stil rustic.

Familia Kálnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, fiind atestata documentar pentru prima oara in estul Transilvaniei, la 1252.

Contele Kalnoky si sotia sa au participat anul trecut la nunta regala de la Buckingham, a printului William cu Kate Middleton.

Contele si printul Charles se cunosc din 2006, cand mostenitorul coroanei britanice a vizitat Miclosoara si a fost cazat la conacul contelui.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

“Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor”, declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva