Facebook Twitter Email

În data de 23.11.2017, la Târgul de Carte Gaudeamus din București (Complexul Expozițional) editura Centrului Tehnic Editorial al Armatei va lansa o serie de lucrări interesante. Dintre acestea, o atenție aparte a fost atrasă de lucrarea publicată în septembrie 2017 sub forma a două volume și intitulată „Zidul tăcerii- incursiuni în știința secretă. Soluții tehnologice neconvenționale în industria de apărare”.

Printre autorii acestei lucrări tehnice având un conținut deosebit de atractiv, s-au remarcat Daniela Georgiana Golea (din Oradea) în calitatea sa de doctorand în Informații și Securitate Națională (Școala Doctorală a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” din București) și Lucian Ștefan Cozma, acesta din urmă participând în lucrare cu expertiza specifică unui doctor în Științe Militare (Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București), dar și cu maniera de lucru și cunoștințele specifice oricărui fizician și cercetător în domeniul științelor exacte.

O astfel de echipă de autori reușește astfel realizarea unei lucrări tehnice în care putem remarca modul cum se împletește informația tehnologică și cea istorică sau economică.

Nu în ultimul rând, cele două volume conțin informații foarte interesante privind tehnologii din domeniul aerospațial mai puțin cunoscute de public și aproape deloc tratate în literatura de specialitate. Important este de precizat faptul că aceste două lucrări nu reprezintă de fapt decât primele volume din cadrul unei lungi serii de lucrări tehnice (serie denumită „Zidul tăcerii- incursiuni în știința secretă”) ce vor fi scoase pe piață de acum înainte de către Editura Militară din București.

Aceste cărți sunt dedicate prezentării publicului larg a unor tehnologii mai puțin sau deloc cunoscute.

Tematicile alese cuprind o paletă largă de domenii cum ar fi: energetică, grupuri de forță, sisteme de sustentație și propulsie, transporturile din orice categorie, industria de apărare, medicină și sănătate publică etc., potrivit tematicii stabilite pentru fiecare volum.

Un aspect demn de menționat este acela legat de prezentarea acestor lucrări și calitatea lor grafică superioară: lucrări bogat ilustrate, cel mai adesea prezentând în color și explicând pe înțelesul tuturor tehnologiile până acum necunoscute de publicul larg.

Cele două volume ale serie de carte menționate au prezentat, de pildă, tehnologia vacuumpropulsiei (potrivit inventatorului Rudolf Liciar), tehnologia sustentației și a propulsiei aerodepresive (potrivit inventatorului Henri Coandă), tehnologia grupurilor de forță (în special motoare) bazate pe conversia energiei magnetice (soluțiile tehnologice Moraru-Cozma) și altele.

Nu putem decât să așteptăm cu mare interes continuarea acestei serii de lucrări de popularizare tehnico-științifică în domeniul științei și tehnologiilor ocultate.

Lucrările apărute în această nouă serie de carte, le recomandăm persoanelor de specialitate (ingineri, fizicieni) și publicului pasionat de noutățile în domeniul științei și tehnicii.

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva