Facebook Twitter Email

 

România rămâne o destinaţie de poveste în ciuda faptului că unii dintre turişti sunt nemulţumiţi de ce găsesc aici. Un videoclip realizat de doi turişti americani care au descalificat România prin comentariile lor, circulă pe Internet. Cei doi au călătorit cu trenul în Transilvania, între Deva şi Cluj şi s-au plâns în permanenţă de tot ce au întâlnit în cale, de la condiţiile de transport până la cazare. Finalul videoclipului îi aparţine femeii care exclamă: Scoateţi-mă, naibii, din România!”

Deşi cei doi au făcut praf imaginea oraşului Deva, o turistă venită din Belgia a văzut cu totul altceva. Aceasta a vizitat pentru prima dată România şi a stat o săptămână în judeţul Hunedoara. A fost atât de încântată încât spune că pe unde a mers până acum, s-a simţit aproape ca acasă. Se numeşte Lut Tits, are 53 de ani şi este o simplă angajată a Primăriei din Leuven din Belgia.

Nu este de acord cu cele spuse de cei doi americani despre România şi îi contrazice. „Eu trebuie să merg des la baie. Am tot intrat în toalete publice pe la voi şi a fost ok cam peste tot pe unde am nimerit. Ce zic americanii?! Oh, lăsaţi-i în pace. Nu-i vreţi aici. Oricum, americanii se comportă de parcă ei ar fi proprietarii lumii. În Leuven (oraş universitar) vin studenţi americani, cu burse de 3.000 de euro, plătiţi doar să joace baschet. Când se înregistrează la Primărie, vin însoţiţi, pentru că mulţi dintre ei nu ştiu să scrie, dar sunt studenţi ai unei universităţi. În general, aşteptările americanilor de la Europa, ca turişti, sunt de genul Veneţia, Paris. Jumătate îl venerează pe Trump… ce să mai spui?! Ei cred că Bruxelles este o ţară, iar Belgia e în Bruxelles. Ei nu ştiu ce e acela un palat. Confundă un palat cu «palatele» din Las Vegas. Din contră: România e o ţară pe care trebuie să o vezi. Neapărat!”, spune turista belgiancă, potrivit glasul-hd.ro.

Belgianca spune că a decis să viziteze România pentru că şi-a făcut o prietenă pe Facebook şi că s-a folosit de o ofertă special de la o companie de zbor pentru a ajunge la Hunedoara.

„O ştiam pe Simona, prietena mea din Hunedoara. Ne-am împrietenit pe facebook, fiind amândouă pasionate de istoria antică. Am venit în Hunedoara şi constat că e un oraş aproape ca oricare alt oraş mic din Belgia. Poţi confunda uşor doi pensionari din Hunedoara cu un cuplu de pensionari din Belgia”, spune femeia.

În vacanţa petrcută pe meleaguri hundorene, belgianca nu a avut nimic planificat de vreo agenţie de turism. A vizitat Sarmizegetusa Regia, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Cascada Lolaia (din Masivul Retezat) şi lacul Cinciş (de lângă Hunedoara).

„Colegii mei au râs de mine când au auzit că merg în România. Le-am spus doar atât «O să vedeţi voi! O să vă aduc o grămadă de fotografii». O să le povestesc tot, inclusiv despre cât de bune sunt sarmalele şi o să le descriu şi gustul de smântână. Eu n-am gustat niciodată smântână, până acum. Noi avem doar «cream», nu e nici dulce, nici sărată. Nu avem deloc «sourcream» în Belgia”, mărturiseşte turista din Belgia, care mai spune că ştia înainte de a veni la Hunedoara că va ajunge „în leagănul poporului român”, pentru că a citit şi s-a documentat temeinic, cu mult timp înainte de plecare.

A fost atâta de încântată de ce a văzut încât şi-a planificat déjà o a doua vizită. Ştie déjà cu exactitate ce va vizita : Sfinxul din Bucegi, Sibiul, Transfăgărăşanul şi, eventual, Transalpina. „Repet, în Deva şi Hunedoara, m-am simţit ca acasă. Oamenii sunt prietenoşi, natura de aici e fantastică, iar cultura românească e fascinantă. Am să merg acum acasă şi-am să le prezint prietenilor şi colegilor mei un «full report» despre România şi locurile pe care le-am văzut. Repet: doi pensionari care se plimbă pe stradă, în Hunedoara, pot fi foarte uşor confundaţi cu doi pensionari din Belgia. E ca acasă, doar că un pic mai însorit”, mai spune femeia.

Sursa: voceabiz

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva