Facebook Twitter Email

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia).
Elevii români, olimpici la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, Bali, Idonezia, 2016.
Elevii români, olimpici la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, Bali, Idonezia, 2016. (secundatv.ro)
Marele performer este Sergiu Petruşcă, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur, informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

De asemenea, au obţinut rezultate remarcabile (medalii de argint) Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău),Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa(clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în aceasta competiţie.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Sursa: epochtime

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva