Facebook Twitter Email
ELEV DIN ARGEȘ- NUMĂRUL 1 ÎN LUME LA INFORMATICĂ!

ELEV DIN ARGEȘ- NUMĂRUL 1 ÎN LUME LA INFORMATICĂ! Băiatul are de ales între marile universităţi din Europa şi SUA.

Costin Oncescu, elevul român cu cel mai bun punctaj la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică desfăşurată în august la Kazan (Rusia), va alege, până în toamnă, la ce universitate din Anglia va studia peste doi ani. Genialul puşti consideră că şi România i-ar putea oferi aceeaşi pregătire, dar într-un timp mai lung şi într-un mod mult mai obositor şi stresant decât în Vest.

Elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ Câmpulung, Costin Andrei Oncescu (17 ani) are un palmares uluitor în acest an. Aur la Olimpiada Naţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică – seniori (după ce, în perioada 2012-2014, câştigase de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori), la care se adaugă medalia aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“, iar acum, argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Kazan, acolo unde echipa României a obţinut trei medalii de argint luate, în ordine, de puştiul de geniu al Argeşului, de Andrei-Costin Constantinescu şi de Andrei Popa, plus o medalie de bronz câştigată de Radu Muntean.

Succesul puștiului din Argeș are în spate muncă şi multă pasiune. „Secretul e să fii hotărât, perseverent şi, bineînţeles, să fii descoperit la momentul potrivit de către omul potrivit. Am avut şansa ca, în clasa a IV-a, domnul profesor Octavian Dumitraşcu să vadă în mine un posibil informatician foarte bun. Apoi, informatica a devenit pentru mine o pasiune, astfel încât orele de muncă nu mi s-au părut niciodată prea multe sau prea obositoare“, a declarat Costin pentru Adevarul.ro
Chiar dacă mai are doi ani până la terminarea colegiului, Costin se gândeşte la pregătirea universitară. Cel mai probabil va studia computer science într-una dintre marile universităţi de prestigiu din Europa, Oxford sau Cambridge, deşi, spune el, n-ar fi exclus să studieze şi peste ocean, în America.

Mai multe pe sursata

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva