Facebook Twitter Email

Nicoleta Merchea se bucură de un mare succes în rândul publicului cu păpuşile pe care le lucrează manual de la începutul acestui an.

Focşăneanca Nicoleta Merchea, în vârstă de 51 de ani, şi-a descoperit de puţin timp o pasiune care a prins-o atât de mult încât nu poate concepe o zi fără să lucreze cu păpuşile sale.

Ca mulţi alţi români, Nicoleta a trăit ultimii 20 de ani printre străini, în Italia, alături de soţul ei, Cristi Merchea, redactor şef al ziarului diasporei, “Emigrantul”.

A muncit în diverse domenii, de la îngrijitoare până la tehnoredactor de ziar, iar anul trecut dorul de casă a determinat-o să revină definitiv în patrie, mai cu seamă că familia Merchea a început construcţia unei case în stil tradiţional în comuna Ţifeşti. Iar dorinţa de a face ceva util a fost mare.

“Toată vara trecută, cât a fost cald, am lucrat la căsuţa noastră ca-n poveşti de la Ţifeşti, iar în toamnă, când a venit frigul, m-am retras la apartamentul din Focşani. Şi pentru că nu aveam ce face, am considerat că trebuie să mă apuc de ceva. Am început cu mici picturi pe lemn şi ceramică, cu care să împodobesc casa, apoi am confecţionat nişte perne, dar nu eram mulţumită, nu era ce-mi doream. Ştiu să lucrez la maşina de cusut, iar în tinereţe îmi făceam singură pantaloni şi rochii. Într-o seară, mi s-a inoculat ideea de a realiza o păpuşă, aşa că mi-am stricat nişte rochii şi aşa a pornit totul. Era imediat după Revelion”, ne spune focşăneanca.

Nicoleta spune că a muncit o zi întreagă la prima păpuşă şi nu s-a ridicat deloc de la masa de lucru până nu a văzut-o finalizată, dar satisfacţia a fost pe măsură.

Cum şi soţului i s-a părut spectaculoasă, acest lucru a încurajat-o să facă şi altele, una mai frumoasă decât alta, chiar dacă a fost nevoită să renunţe la o parte din garderoba sa. A investit ceva bănuţi şi în accesorii, precum aţă de cusut, nasturi, melasă şi s-a pus serios pe muncă.

La un moment dat, colecţia focşănencei a ajuns să numere în doar o lună şi ceva de la iniţiativă nu mai puţin de 32 de păpuşi, toate diferite.

Sursa: identitatea.ro

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva