Facebook Twitter Email

România are o mulţime de tineri talentanţi şi foarte ambiţioşi care au dovedit de-a lungul timpului că pot face lucruri notabile. Nu de puţine ori tinerii din ţara noastră au reuşit să se facă cunoscuţi datorită inteligenţei de care dau dovadă. „Adevărul“ vă prezintă harta minţilor strălucite din România.

Genialii României, noua generaţie. Poveştile tinerilor care i-au cucerit pe străini: Alina din Iaşi - erou naţional în Thailanda, Victor din Zalău - idol în SUA

BISTRIŢA. Supertinerii cu minţi geniale Bistriţa-Năsăud deţine recordul la medalii la olimpiadele de matematică datorită lui Rareş Buhai (foto jos). De asemenea, în Bistriţa-Năsăud au luat naştere roboţei premiaţi tocmai la Viena şi s-au născut afaceri care i-au făcut invidioşi şi pe marii jucători de pe piaţa IT. Toate acestea datorită minţilor sclipitoare ale unor tineri care s-au încăpăţânat să ne demonstreze că se poate face performanţă şi în România. La doar 18 ani, Rareş Buhai, un elev din clasa a XII-a de la Coegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa este cel mai medaliat elev român cu aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, de unde a adus nu mai puţin de 8 medalii de aur.

Citeste mai mult: adev.ro/nky4kw

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva