Facebook Twitter Email

Cum au ajuns nişte americani nebuni după tradiţiile noastre să-şi facă Taraful Usturoi, cu care să cucerească SUA: „Vă vine să credeţi că nu-s români?”

Patru muzicieni americani îndrăgostiţi de România au înfiinţat Garlic Band, adică Taraful Usturoi. Cu un ţambal, o vioară, un acordeon şi un contrabas, lăutarii din Garlic Band (adică Taraful Usturoi) încing scenele din Statele Unite ale Americii şi pun pe jar publicul, indiferent de originea spectatorilor. Doi dintre muzicieni au învăţat limba română special pentru a înţelege mai bine folclorul nostru tradiţional.

Un taraf care cântă muzică populară românească face senzaţie peste Ocean. Cu un ţambal, o vioară, un acordeon şi un contrabas, lăutarii din Garlic Band (adică Taraful Usturoi) încing scenele din Statele Unite ale Americii şi pun pe jar publicul, indiferent de originea spectatorilor. Căluşarii, Geamparalele din Măcin şi Brâul din Muntenia sunt doar câteva exemple din repertoriul tarafului. Că muzica românească are darul de a ridica asistenţa în picioare nu miră cunoscătorii. Ceea ce uimeşte, însă, este că lăutarii din Taraful Usturoi sunt toţi – fără excepţie – americani get-beget. Miamon Miller, Cory Beers, Joshua Kaufman şi Simeon Pillich sunt muzicienii îndrăgostiţi de folclorul nostru tradiţional, pe care îl cântă cu România cu gând.

Mai multe detalii pe adevarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva