Facebook Twitter Email

Grădina Botanică a Institutului de cercetări Biologice este amplasată în Jibou, județul Sălaj, fiind înființată în anul 1968 din initiativa profesorului Vasile Fati. Ea ocupă spatiul parcului de agrement al castelului medieval care a fost resedinta familiei Wesselényi. Suprafata grădinii botanice este de 24 ha.

Grădina Botanică “Vasile Fati” este organizată pe sectoare, fiecare sector grupează plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colecționare, de microproductie si cercetare, un acvariu, un parc zoo, o frumoasă și modernă grădină japoneză.

Gradina japoneză este fără doar și poate un “must view” al grădinii botanice.Sunt foarte frumoase podețele construite peste minilacurile cu nuferi albi, roz, galbeni, precum și plimbările pe micile alei ale grădinii.

Dar probabil că ceea ce te va impresiona in egală masură sunt cele 2 sfere care le vei vedea odată intrat pe poarta grădinii si care gazduiesc acvariul si palmarul, o adevărată bijuterie arhitecturală avangardistă finalizată în perioada anilor 1978-1982.

Poză: Dragoș Olariu - Flickr.comPoză: Dragoș Olariu – Flickr.com Sursa: sharethis

 

 

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva