Facebook Twitter Email

O echipă de informaticieni români a creat o aplicaţie pentru Android, care previne furtul telefoanelor inteligente. Denumită LockGuard, aplicaţia semnalează posesorului orice tentativă de a debloca dispozitivul.

Aplicaţia anti-furt LockGuard a fost dezvoltată de compania Muzeme în România, iar acum poate fi cumpărată din Android Market, pentru suma de 4,96 lei. LockGuard înregistrează încercările reuşite şi nereuşite de deblocare precum şi data şi ora când acestea au avut loc. În acelaşi timp, se înregistrează coordonatele GPS iar camerele fac fotografii şi înregistrări video în momentul în care se încearcă deblocarea telefonului inteligent.

Odată memorate aceste data, ele sunt trimise printr-un SMS la un număr de telefon sau la o adresă setate în prealabil de posesorul telefonului. În plus, dispozitivul încăput pe mâini străine poate înregistra sunetele din jur sau poate porni o alarmă. Aplicaţia are câteva facilităţi şi pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare Android 2.3. Şi în acest caz, camera filmează şi capturează una până la cinci fotografii ale persoanei care încearcă să deblocheze telefonul. Ulterior, aceste fişiere media sunt ataşate la notificarea trimisă prin e-mail.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva