Facebook Twitter Email

Regatul Thailandei, cu o suprafață de 513.120 km pătrați și o populație de 67,2 milioane de locuitori (estimare 2014), potrivit worldpopulationreview.com, sărbătorește ziua națională la 5 decembrie, ziua de naștere a regelui Rama IX (Bhumibol Adulyadej, n. 1927).

Sursa foto: captură YouTube

Este situat în Asia de Sud-Est (Peninsula Indochina) și se învecinează cu Myanmar, Laos, Cambodgia, Oceanul Pacific, Malayezia și Oceanul Indian.

În Thailanda se disting patru mari regiuni geografice: câmpia aluvială centrală, drenată de fluviul Menam și afluenții săi principali, câmpie larg deschisă spre sud (Golful Thailandei/Siam); regiunea muntoasă ce circumscrie câmpia, cu altitudini mai mici (1 000-1 500 m) în est și vest și mai mari în partea nordică (alt. max. 2 576 m); Podișul Korat, dezvoltat pe roci sedimentare (gresii în principal) și cu alt. scăzute (200-300 m); Pen. Malacca, în extremul sud, cu munți (alt.max. 1 751 m) bine împăduriți, potrivit volumului ”Enciclopedia statelor lumii” (2005). Din rețeaua hidrografică a țării fac parte două fluvii importante: Mekong, în est, și Menam, în partea centrală. Clima este tropical și subtropicală musonică, cu temperaturi medii lunare mai ridicate și precipitații bogate în sud față de nord.

Sursa foto: captură YouTube

Țară asiatică de o diversitate unică, îmbinând culoarea turcoaz a mării cu ospitalitatea populației, tradițiile și cultura. Magnetismul și valoarea turistică a Thailandei atrage vizitatori din întreaga lume, făcându-i să revină pe aceste meleaguri, potrivit globi.ro. Pe de-o parte se descoperă moștenirea culturală bogată, arta și arhitectura, pe de altă parte, se află fețele zâmbitoare ale thailandezilor și ospitalitatea lor, piețele aglomerate și pline de culoare, orașele străvechi fabuloase, numeroasele resorturi turistice moderne și luxoase, precum și triburile autohtone neatinse de invazia civilizației, trăind în mijlocul vastelor întinderi de pădure și jungle. Thailanda este o țară a orhideelor și a safirelor albastre și strălucitoare. Este, de asemenea, unul dintre cele mai faimoase destinații turistice ale lumii în materie de scuba diving și snorkeling.

Capitala este la Bangkok, iar alte orașe importante sunt: Chiang Mai, Hat Yai, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pak Kret.

Bangkok, cu o populație de 8,5 milioane de locuitori (estimare 2014), potrivit worldpopulationreview.com, se caracterizează prin contraste între modern și vechi, între tehnologie și artă antică. Este un oraș plin de viață, aglomerat și foarte exotic cu câteva sute de temple, hoteluri și o mulțime de zgârie-nori. Bangkok este locul în care clădirile foarte înalte se construiesc cu o rapiditate uimitoare, în timp ce bogăția culturală și numeroasele locuri care pot fi vizitate îl transformă în una din cele mai căutate destinații de vacanță din Asia. Fiecare stradă rezervă surprize pentru turiști, deoarece Bangkok-ul este un oraș ce are la bază un amestec între estul tradițional și vestul modern.

Între atracțiile turistice din capitală se numără: Complexul Marele Palat, Wat Arun (Templul Apusului), Orașul Antic (Muang Boran), Wat Pho (Templul lui Buddha culcat), Templul Zorilor, Grădina Zoologică, Templul de Marmură, Piața Chatuchak, Templul Suthat, Templul Bavorn Niwet, Muzeul Subacvatic Siam, Palatul Phayathai, Palatul Chitralada, Fortul Mahakan, Piața Or Tor Kor, Muzeul Național de Artă, Grădina Saranrom, Muzeul Național al Bărcilor.

Complexul Marele Palat este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok. Complexul a fost construit în anul 1782 și include câteva clădiri printre care Templul lui Buddha de Smarald (Wat Phra Kaeo). Acest templu găzduiește o statuetă din smarald a lui Buddha, ce datează din secolul al XIV-lea, potrivit tvl.ro.

Wat Arun (Templul Apusului) este renumit și cel mai fotografiat templu din Bangkok, construit în cinstea zeului indian al apusului, Aruna. Cuprinde un turn înalt de 79 de metri, decorat cu mici bucăți de sticlă colorată și porțelan chinezesc. Turnul central, foarte înalt, este numit Phra Prang și strălucește în lumina soarelui datorită incrustațiilor sale.

Wat Pho (Templul lui Buddha culcat), unul dintre cele mai vechi și mari temple din Bangkok, găzduiește celebra statuie a lui Buddha culcat măsurând peste 45 de metri.

Orașul Antic (Muang Boran) este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber, practic un oraș în miniatură în care sunt prezentate cele mai cunoscute monumente și clădiri din Thailanda.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva