Facebook Twitter Email

Omul de afaceri orădean Beniamin Rus și-a înființat recent o firmă de construcții în Erbil, capitala  Kurdistanului irakian. Milionarul din topul Forbes este atras de potențialul pieței din Orientul Mijlociu, fiind deja în negocieri pentru a obține niște contracte importante în Kurdistan.

„Este o piață semivirgină, pe care ne-am propus să o penetrăm”, a spus Beniamin Rus. Acesta a explicat că, în contextul în care în Uniunea Europeană piața este suprasaturată, constructorii europeni încercând să obțină contracte în România, firma sa se orientează spre Orientul Mijlociu. „Acolo sunt banii”, a spus milionarul din Top Forbes, care este pregătit să investească în Kurdistan câteva sute de mii de dolari. „Suntem deja în negocieri, pentru a obține câteva lucrări importante acolo. Ne interesează doar lucrările mari”, a spus Beniamin Rus.

Raita, în Italia

Dacă patronul grupului de firme Selina nu îndrăznește să se avânte pe piața europeană a construcțiilor, controversatul Călin Raita, patronul grupului de firme Rai Cris, a spus că a început deja un proiect imobiliar important în Italia. Motivul pentru care acesta este tentat să investească în străinătate este faptul că legile din România nu stimulează mediul de afaceri. „Este o discrepanţă prea mare între impozitele pe care le plătesc persoanele fizice şi cele juridice. Ar trebui să fie o relaxare fiscală pentru firme, mai ales că acestea creează locuri de muncă pe timp de criză”, a spus Călin Raita, refuzând însă să dea mai multe detalii despre proiectul său imobiliar din Italia.

Sursa: http://www.adevarul.ro

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva