Facebook Twitter Email

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) a sărbătorit, vineri, 85 de ani de la înființare, prin intermediul unei gale la care au participat, sportivi, antrenori, reprezentanți ai unor cluburi sportive, numeroși invitați.

Camelia Potec, președinta FRNPM, a spus cu acest prilej: “Sărbătorim astăzi 85 de ani de istorie, tradiție și performanță. Sper ca peste 15 ani, la centenarul federației noastre, să avem și alte medalii europene, mondiale și olimpice”.

Forul național a atribuit mai multor sportivi distincția intitulată ”Tribuna de Onoare a Natației și Pentatlonului Modern”. La clasa I au fost premiate fostele campioane olimpice Diana Mocanu și Camelia Potec (ambele la Atena, în 2004), la clasa a II-a au primit distincții Anca Pătrășcoiu, Noemi Lung, Beatrice Cășlaru și Răzvan Florea, iar a clasa a III-a, distincția a fost acordată lui Dragoș Coman și Tamarei Costache Bondoc.

La data de 21 decembrie 1930 s-a constituit Federația Română de Înot. În 1931, la București, a avut loc prima ediție a Campionatelor școlare, câștigătorii fiind recompensați cu diplome și cu brevetul de înotător școlar.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva