Facebook Twitter Email

O tânără de doar 17 ani, Oana Grigoruț, născută în Negrești Oaș, se poate lăuda că își trăiește visul american. Oșanca a ajuns vedetă la Hollywood jucând în mai multe filme pentru copii care se difuzează în numeroase țări.

Foto: arviha personală a Oanei Grigoruț

Oana Grigoruț a ajuns în SUA la vârsta de șase ani, la părinții săi care erau plecați deja. Și-a început cariera în 2009, la 13 ani, și acum este una dintre cele mai bine cotate tinere artiste pentru rolurile din filme pentru copii.

Într-un interviu acordat AGERPRES, tânăra mărturisește că rolul care a făcut-o remarcată cel mai mult până în prezent este Amanda din serialul Crash and Bernstein, ce va putea fi văzut în curând și în România.

Tânăra actriță declară că singurul “dezavantaj” al faptului că este româncă a fost acela că, pentru a putea fi rostit ușor de americani, a trebuit să își schimbe numele de scenă din Oana Grigoruț în Oana Gregory.

AGERPRES: Cum v-ați adaptat în noua țară? A fost greu?
Oana Grigoruț: Adaptarea nu a fost chiar ușoară, nu știam limba și îmi lipseau mult bunicii mei. Părinții mei au plecat în America când eu aveam 2 ani și a durat patru ani să își legalizeze statutul ca să ne aducă la ei pe mine și fratele meu, Dorel. În tot acest timp bunicii mei de la Vama m-au crescut, deci când am plecat în SUA nu prea-i cunoșteam nici măcar pe părinții mei. Îmi amintesc că primele șase luni au fost mai grele până când am vorbit limba engleză și apoi am început să am prieteni la școală și pe strada unde locuiam. Am început lecțiile de balet și pian și așa încet, încet am început să mă adaptez la noul mod de viață.

AGERPRES: Cum ați ajuns să jucați în filme?
Oana Grigoruț: În urma unui concurs internațional de acting, unde am obținut cel mai bun scor la categoria mea de vârstă și peste 50 de oferte de la agenții din Hollywood care să mă reprezinte, mama mea a decis să venim la Hollywood pentru o perioadă. Nu știam nimic nici eu, nici mama despre ce este vorba, dar ea a renunțat la tot și de aici a început “aventura” visului american. Am început să merg la castinguri, în primii doi ani am făcut mult print modeling și reclame TV, apoi după ce mi-am dobândit experiența în fața camerei și agenția mea a fost sigură că sunt pregătită pentru următorul pas, am început castingurile pentru filme și seriale TV.

AGERPRES: Nu a fost un dezavantaj faptul că sunteți româncă? Visul american chiar se poate împlini?
Oana Grigoruț: Singurul dezavantaj, dacă se poate numi dezavantaj, a fost faptul că a trebuit să îmi adaptez numele din Grigoruț în Gregory pentru a fi mai ușor pentru americani de pronunțat. În rest nu am simțit niciodată să fiu dezavantajată. Dimpotrivă, americanii apreciază faptul că mai vorbesc o altă limba și acest lucru m-a ajutat de altfel la trei episoade pe care le-am filmat pentru Disney, unde am câteva replici în limba română și îmi folosesc accentul european. Părerea mea este că visul american se poate îndeplini, bineînțeles nu este nevoie numai de talent, este multă muncă și seriozitate și bineînțeles sacrificii. Poate chiar un pic de noroc… adică să fii în momentul potrivit unde trebuie.

AGERPRES: Care sunt cele mai importante roluri care v-au făcut celebră?
Oana Grigoruț: Toate rolurile pe care le-am avut până acum sunt importante pentru mine, dar cred că rolul care m-a remarcat cel mai mult până acum este rolul Amanda din serialul Crash and Bernstein, unde am filmat până în prezent două sezoane. Și bineînțeles că mai am multe proiecte pe viitor și sper că vor urma roluri multe și importante în cariera mea.

AGERPRES: Care vă sunt idolii și actorii preferați? Dar dintre cei români? Cu ce mari actori sau regizori ați avut legături până acum?
Oana Grigoruț: Dintre idolii mei preferați i-aș aminti pe Natalie Portman, Audrey Hepburn și Johnny Deep. Din România îmi plac multe cântăreața Andra și ca actriță din generația nouă o admir foarte mult pe Dana Rogoz. Toți regizorii cu care am lucrat până acum îmi sunt tare dragi și am învățat de la fiecare ceva nou și important pentru cariera mea. Cel mai faimos dintre toți este regizorul Rich Correll cu care am filmat mai multe episoade în Crash and Bernstein.

AGERPRES: Cum se văd România și lumea filmului românesc de la Hollywood?
Oana Grigoruț: Am întâlnit mulți oameni de film care au fost în România, unde au făcut filme în diferite locații. Ei au o părere foarte bună despre România și lumea filmului românesc. Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Radu Muntean, Florin Șerban și mulți alți regizori din România sunt nume cunoscute aici la Hollywood.

AGERPRES: Cum vi s-a schimbat viața?
Oana Grigoruț: Bineînțeles că viața mea s-a schimbat în bine. Pentru că fac cea ce îmi place mă simt tare norocoasă. Scrisorile pe care le primesc în fiecare zi de la fanii mei mă fac fericită să știu că milioane de copiii din toată lumea mă văd la TV. Nu știu exact ce cuvinte să folosesc, dar este plăcut.

AGERPRES: Când vă gândiți acum la România ce vă vine în minte?
Oana Grigoruț: România este prima mea țară. Când mă gândesc la România îmi vin în minte copilăria mea, copiii cu care mă jucam, casa bunicilor și bineînțeles familia mea care încă mai este acolo și de fiecare dată când pot și am timp mă întorc în România cu mult drag.

AGERPRES: Unde vă vedeți peste 10 sau 20 de ani?
Oana Grigoruț: Unde mă văd peste 20 de ani? O actriță de succes și un bun regizor. Îmi doresc în viitor să produc filme și facultatea pe care vreau să o urmez este regie și film. Și, de ce nu, îmi doresc și câteva Statuete Oscar pe biroul meu. AGERPRES (AS — autor: Gheorghe Pietrar)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva