Facebook Twitter Email

Federația Europeană de Triatlon a decis ca municipiul Târgu Mureș să găzduiască Campionatului European de Cross Duathlon, sub genericul “Transilvania Cross Duathlon 2016”, în perioada 23-24 aprilie 2016, a anunțat joi, într-o conferință de presă, Peter Klosz, secretarul general a Federației Române de Triatlon.

Potrivit acestuia, Federația Europeană de Triatlon a agreat astfel proiectul depus de către Primăria Târgu Mureș și Asociația Sportivă Master Ski&Bike, după ce a trecut cu brio de proba organizării Campionatului Balcanic de Cross Duathlon, din luna mai.

Peter Klosz a precizat că la competiție sunt așteptați în jur de 400 de sportivi profesioniști din Europa și că la Campionatul European de la Târgu Mureș vor exista și competiții pentru amatori și pentru paraatleți, adică pentru persoane cu anumite invalidități.

‘Noi organizăm, începând din 2009, multe evenimente la care am avut tot timpul suport logistic de la Primăria Târgu Mureș (…) Mă bucur că am reușit să ajungem la acest nivel ca să aducem toți sportivii de top ai Europei.

Acest Campionatul European de Cross Duathlon înseamnă foarte multe categorii, foarte mulți sportivi profesioniști, dar pe lângă cei profesioniști vor concura juniorii, cei Under 23, vom avea o categoria specială pentru sportivii cu dizabilități, plus o categorie pentru amatori, care de regulă participă în număr mare, 20-50 de sportivi.

Speranța mea este că cel puțin 25 de țări vor avea sportivi în concurs și peste 300-400 de sportivi la start (…) Eu sper, în calitate de secretar general al Federației Române de Triatlon să avem cel puțin o medalie de aur la acest campionat ‘, a arătat Peter Klosz.

Secretarul general a Federației Române de Triatlon a precizat că în decizia Federației Europene de Triatlon a contat și bugetul ‘foarte generos’ al competiției de la Târgu Mureș, pus la dispoziție de Primăria Târgu Mureș și de sponsorul principal al evenimentului, SC Azomureș SA Târgu Mureș.

Viceprimarul din Târgu Mureș, Claudiu Maior, a precizat că toate competițiile sportive se vor desfășura în zona Platoul Cornești, locul în care a avut loc și Campionatului Balcanic de Cross Duathlon, unde se lucrează intens pentru modernizarea pistelor de alergare și a întregii zone.

Reprezentantul Azomureș, Ovidiu Maior, a arătat că această companie a acceptat invitația Federației Române de Triatlon pentru organizarea Campionatului European de Cross Duathlon 2016 și că pentru companie este o tradiție să susțină evenimente sportive.

Până acum au confirmat participarea la Campionatul European de Cross Duathlon sportivi din Romania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Germania, Anglia, Spania, Belgia și Norvegia.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Dragomir)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva