Facebook Twitter Email

Unul dintre cele mai mari festivaluri de sporturi digitale din țară, la care participă 500 de jucători din întreaga lume, începe joi la Cluj.

Sursa foto: open.dreamhack.se

Organizatorii DreamHack au rezervat și o sumă generoasă pentru premii, respectiv 300.000 de dolari, care vor fi oferite celor care vor ieși câștigători la finalul celor patru zile de festival.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori AGERPRES, punctul forte al festivalului digital va fi turneul Major de CS:GO — DreamHack Open. În cadrul acestuia, cele mai bune 16 echipe de CS:GO din lume se luptă pentru trofeu și premii totale de 250.000 de dolari. O echipă multinațională formată din 14 analiști și comentatori celebri va fi prezentă în studioul DreamHack Cluj-Napoca. Meciurile vor fi transmise live, pe dreamhack.tv și twitch.tv/dreamhackcs.

De asemenea, turneul de HearthStone PGL Winter Tavern Tales 2015 adună 128 de jucători din țară și străinătate, care se vor întrece pentru premii totale de 25.000 de dolari. Dintre cei 128 de concurenți doar 16  vor avansa  în play-off, care se va desfășura în sistem bracket single-elimination, Best of 5, unde orice greșeală va însemna eliminarea din turneu.

O altă atracție a festivalului vor fi jocurile, workshop-urile și dezbaterile de Cosplay, pentru care se vor oferi premii în valoare de 8.000 de dolari. Organizatorii au anunțat că toți cosplayerii care vin costumați au acces gratuit la DreamHack Cluj-Napoca 2015. Cele mai bune costumații vor fi decise de un juriu format din patru persoane.

La rândul lor, gamerii români vor avea parte de competiții organizate exclusiv pentru ei. Este vorba despre PGL Dota 2 Ancients of War, Calificările naționale la Campionatul Mondial IeSF, Cupa Liceelor la League of Legends, Cupa Facultăților la Hearthstone, Cupa Școlilor la Minecraft și alte turnee din lumea sporturilor electronice.

“Pe parcursul celor 4 zile, în aproape toate zonele DreamHack Cluj-Napoca vor avea loc evenimente complementare, inedite și spectaculoase. Unul dintre cele mai așteptate momente va fi punerea în vânzare a pin-urilor CS:GO. Aceste pin-uri sunt disponibile doar în cadrul turneelor Major, iar în România este pentru prima dată când fanii vor putea să-și cumpere aceste obiecte special create pentru fanii CS:GO. Pin-urile, precum și alte produse originale (tricouri, hanorace, geci, brățări etc)”, se arată în comunicat.

“DreamHack este cel mai mare festival digital din lume. Început ca un simplu LANParty în 1994 în Suedia, în prezent se remarcă prin cele două ediții anuale la Jönköping: DreamHack Summer în iunie și DreamHack Winter în noiembrie. Evenimentele reprezintă o platformă pentru eSport incluzând și zone de divertisment.  DreamHack se mai organizează în Marea Britanie, Spania, Franța și România”, se arată în comunicatul menționat.

Organizatorul principal al evenimentului este PGL, care reprezintă divizia de eSports a ComputerGames.ro. A fost înființată în 2002 și se ocupă în principal cu organizarea de evenimente naționale și internaționale în acest domeniu, pe cont propriu sau împreună cu parteneri internaționali. Începând din 2002, PGL a găzduit competiții, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG.  În același timp, a susținut scena locală de eSport prin propriile campionate.


Festivalul se va desfășura între 29 octombrie și 1 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În zilele de joi și vineri evenimentele vor fi deschise de la ora 10,00, iar sâmbătă și duminică de la ora 9,30 și se vor închide după ce se vor termina meciurile programate.

Programul tuturor competițiilor, dar și informații despre bilete sunt disponibile pe www.dreamhack.ro, secțiunea Program.

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Dănuț Pușcașu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva