Facebook Twitter Email

Ministrul municipalitatilor si turismului, Samir Abdullah Mustafa, si-a arat dorinta de a infrati Erbilul cu un municipiu din Romania.

Ministrul a exprimat speranta ca firmele romanesti vor realiza proiecte la calitate europeana in RAK ( Regiunea Autonoma Kurdistan). A subliniat dorinta autoritatilor de a dezvolta turismul si, in acest sens, companiile romanesti sunt binevenite pentru realizarea proiectelor de infrastructura aferente.

Oficialul kurd a propus ca doua echipe a unor posturi de televiziune romanesti sa viziteze Kurdistanul si sa realizeze emisiuni, pentru a fi difuzate in Romania. In acest fel, s-ar mediatiza oferta turistica, precum si cea de afaceri a RAK. Mediatizarea ofertei turistice a Romaniei este, de asemenea, salutata, cu toate ca modalitatea de obtinere a vizei de intrare in Romania este greoaie si indeparteaza atat turistii, cat si oamenii de afaceri kurzi.

Pentru lansarea relatiilor in domeniul turismului, un Memorandum de intelegere cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania este apreciat ca un pas important.

Din pacate, procedurile ingreuneza extraordinar de mult fructificarea oportunitatilor pe care le are Romania. Pe aceasta cale, solicit sprijinul persoanelor abilitate in gasirea unor solutii de imbunatatire a sistemului de obtinere a vizelor si in special  pentru  autoritatile din Kurdistan.

Aici gasiti un interviu cu fostul Amsador al Irakului in Romania Dl. Adel Murad http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-2601847-adel-murad-ambasadorul-irakului-firmele-romanesti-sunt-lenese-lucreaza-vremea-lui-ceausescu.htm

Presedintele Comisiei de consiliere a premierului irakian si, totodata, seful Comisiei pentru Energie din Irak, Thamir Abbas Ghadhban al-Ghadhban, a declarat in Romania ca Guvernul de la Bagdad doreste sa invete din experienta Romaniei, din modul in care a facut trecerea de la o economie centralizata la economia de piata. “Dupa caderea regimului de la Bagdad, avem un nou regim democratic si adoptam sistemul economiei de piata, iar Guvernul este devotat ideii de a reforma economia Irakului. De aceea, traversam o perioada de tranzitie, in care Romania s-a aflat deja”, a afirmat oficialul irakian. De asemnea, Banca Centrala a Irakului doreste sa foloseasca experinta romaneasca in ceea ce priveste reforma monetara.

Reprezentantul guvernului ne da live cateva detalii pe

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva