Facebook Twitter Email

România va fi țară invitată de onoare, în perioada 7 – 10 noiembrie, la cea de-a 34-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul.

Potrivit unui comunicat al ICR Istanbul, transmis luni AGERPRES, în calitate de țară invitată de onoare a ediției din acest an, România oferă publicului local și internațional un program variat desfășurat pe durata a patru zile care include nume de rezonanță din literatura română contemporană printre care se numără: Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Mușat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican, Doina Ruști.

Ministerul român al Culturii a informat că evenimentele la care iau parte 14 scriitori contemporani importanți vor fi moderate de criticii literari Daniel Cristea-Enache și Carmen Mușat, iar recitalul din deschiderea târgului va fi susținut de Marius Mihalache Band. Mâncărurile tradiționale de la recepția standului României vor fi pregătite de poetul Mircea Dinescu, maestru bucătar recunoscut.

Sloganul României la Târgul de la Istanbul este “Vă datorăm câteva cuvinte”, motivul alegerii acestuia reprezentându-l numărul ridicat de cuvinte de origine turcă regăsite în vocabularul limbii române.

Obiectivul principal al programului de evenimente pregătit de țara invitată de onoare este crearea unei legături puternice între literatura, cultura, autorii contemporani și editorii celor două țări, mai informează ICR Istanbul.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva