Facebook Twitter Email

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a lansat, miercuri, Olimpiada Gimnaziilor, cel mai nou proiect de selecție a viitoarelor talente care urmează să fie descoperite în școli, la zece discipline.

Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Prin intermediul Olimpiadei Gimnaziilor se dorește lărgirea ariei de selecție la atletism, badminton, baschet, handbal, fotbal, tenis de masă, oină, volei, rugby și șah.

Tot miercuri a fost semnat un parteneriat între Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Dedeman, pentru o durată de cinci ani de zile, iar Olimpiada Gimnaziilor este primul proiect al acestei cooperării.

Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat: ”Dorim să descoperim viitorii campioni. Scopul nostru este să facem din această Olimpiadă a Gimnaziilor o competiție cum era pe vremuri Daciada”.

Alin Petrache a mai precizat: ”Cred că este cea mai mare competiție multisport după Revoluție, în care vom angrena peste 6.000 de școli din România la cela zece sporturi. Va fi o competiție extraordinară în care fiecare copil va plutea să se dezvolte și să își descopere toate aptitudinile sportive. Sper să fie un impact major. Este o competiție extrem de puternică. Federațiile își vor trage seva, așa se vor descoperi viitorii campioni olimpici. Pot să vă spun că au început înscrierile pe discipline sportive, peste o lună de zile debutează întrecerile, iar competiția se va termina anul viitor, înainte de finalul anului școlar. Cred că o să fie o competiție frumoasă, de care sportul de masă avea nevoie”.

Legat de contractul semnat, Petrache a precizat: ”Parteneriatul nostru cu Dedeman se desfășoară pe un termen lung, până la Jocurile Olimpice din Japonia, programate pentru 2020. Este cel mai mare parteneriat semnat de COSR în ultimul deceniu”.

Dragoș Pavăl, președintele Dedeman, a spus la rândul său: ”Sunt onorat că am semnat acest parteneriat. Dedeman a dovedit că se dedică planurilor românilor pentru a avea un confort mai bun. Noi susținem sportul de performanță, precum și sportul de masă. Avem parteneriate cu Simona Halep, cu echipele de handbal, volei, fotbal, cu sportivi din atletism. Pe de altă parte, suntem aproape atât de juniori, cât și de seniori”.

La evenimentul de la Casa Olimpică au participat conducători ai federațiilor române de atletism, badminton, baschet, handbal, fotbal, tenis de masă, oină, volei, rugby și șah, foști campioni olimpici și conducători de cluburi sportive, numeroși jurnaliști.

Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, a declarat: ”Ne bucurăm să fim parte la acest proiect destinat copiilor. Cu acest prilej, vor fi promovate valori precum respectul, integritatea, fair play. Federația noastră se mândrește cu faptul că suntem implicați în acest proiect”.

Presedintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a precizat: ”Subliniez faptul că România a obținut la cadeți, juniori și seniori titlul de campion european, după ce au fost învinse pentru prima dată sportive care proveneau din China. Vreau să o felicit pe Elizabeta Samara pentru recentul titlu european câștigat la simplu”.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva