Facebook Twitter Email

Murăturile, fie că sunt castraveți, varză, gogoșari sau gogonele, sunt nelipsite din cămara oricărui român, însă chef Cosmin Toma, cunoscut pentru inventivitatea și modul în care reinterpretează rețete clasice, a ales un alt ingredient principal pe care-l pune la murat: trandafirii.

Foto: (c) Cosmin Toma / Arhiva personală

Pentru ”Rose de Toma”, așa cum și-a denumit rețeta autorul, este nevoie de mai mulți trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oțet, 2-3 foi de dafin, piper roșu și negru, o lingură și jumătate de sare de mare, boabe de muștar, un baton de scorțișoară, usturoi, zeamă de la o lămâie și hrean.

”Se pun în apă, care anterior este fiartă și lăsată să se răcească, boabele de muștar și sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorțișoara și usturoiul. După ce se amestecă din nou, se pune piperul — roșu și negru—, oțet, dafin, hrean și zeama de la lămâie. Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă trandafirii. Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii murați se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveți murați, de exemplu’, a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Toma.

El a precizat că ar fi indicat să se folosească trandafiri de culoare roz, care ar fi mai aromați.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar.

AGERPRES/(AS — autor: Marinela Brumar, editor: Adrian Drăguț)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva