Facebook Twitter Email

Bienala Internațională de Ceramică, manifestare ce va prilejui diverse evenimente dedicate artei ceramice, începe joi la Cluj-Napoca. Bienala, ajunsă la ediția a doua, este un festival care cuprinde 6 expoziții de artă ceramică, un târg al meșterilor olari și o competiție a ceramiștilor din întreaga lume la care participă peste 100 de artiști din 37 de țări. Lucrările vor fi evaluate de un juriu internațional.

Din cadrul evenimentului nu vor lipsi proiecțiile de filme documentare despre ceramică, workshop-uri, conferințe și dezbateri publice.

De asemenea, în cadrul manifestării vor avea loc o serie de expoziții adiacente bienalei dincolo de granițele orașului Cluj. Astfel, expoziții vor avea loc și în alte localități: Sibiu, Ciucea și București.

‘La Sibiu în luna septembrie au fost prezentate, în Galeria UAP, cele mai bune lucrări ale ediției precedente, la Ciucea, în Muzeul Memorial Octavian Goga, Institutul Francez din România la Cluj în parteneriat cu UAD Cluj-Napoca și ENSA Limoges va propune o expoziție transversală, ceramică și fotografie, care celebrează tânăra creație în contextul Clujului Capitală Europeană a Tineretului, iar la București Galeria Galateea va găzdui lucrările premiate ale prezentei ediții a Bienalei’, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit organizatorilor, Bienala Internațională de Ceramică Cluj este o acțiune sinergică a unei serii de evenimente culturale simultane, care, pe lângă componenta artistică, vizează un dialog intercultural, precum și un act de educație culturală în domeniul artelor vizuale.

Bienala Internațională de Ceramică Cluj este organizată de Fundația Ceramart în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj, UAD Cluj, Liceul de Artă Cluj, UAP România, Institutul Cultural Francez, UAP România, Galeria Horeb, Galeria IAGA, Galeria Quadro, Centrul de Cultură Urbană Cazino.

Expozițiile vor fi găzduite de Muzeul de Artă, Galeria Casa Matei, Galeria IAGA, Galeria Horeb, Galeria Quadro, Galeria Liceului de Artă Romulus Ladea. Evenimentul are loc în perioada 8 — 30 octombrie la Cluj-Napoca.

AGERPRES/(AS — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva