Facebook Twitter Email

Carmen Gabriela Rădulescu s-a născut la 29 ianuarie 1964 în Onești, județul Bacău și a apărut prima oară pe scenă la vârsta de trei ani. A fost pregătită de maestrul Titel Popovici. De la 14 ani a început să participe la diferite festivaluri interjudețene de muzică ușoară din țară.

Sursa foto: Facebook/CarmenRadulescuOfficial

În 1979 a participat la concursul TV ”Steaua fără nume”. După cea ajuns în a treia etapă a concursului acesta s-a întrerupt. În 1983 obține Premiul II la secțiunea Interpretare a Festivalului de la Mamaia, iar un an mai târziu a început colaborarea cu compozitorul Șerban Georgescu, prima piesă fiind ”Speranță dă-mi speranță”, pe versurile poetului Dan Verona.

Tot în 1984 a câștigat Premiul I la Festivalul ”Steaua litoralului” din Constanța și devine angajată a Teatrului ”Fantasio” timp de un an. A participat la concursul ”Melodii ’84” cu piesa ”Hai iubește” (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru). În același an efectuează un turneu în Bulgaria și participă la secțiunea Creație a Festivalului de la Mamaia cu piesa ”Senin” (Edmond Deda/Aurel Storin).

Obține Premiul Tinereții, în 1985, la emisiunea ”Șlăgare în devenire” cu piesa ”Același vis” (Șerban Georgescu). Tot în 1985, piesa ”Muzica te cheamă” (Șerban Georgescu/Dan Verona) obține mențiune la Concursul de muzică de dans de la Costinești. În același an participă la secțiunea Creație a Festivalului de la Mamaia cu piesa ”Drumul spre noi” (Șerban Georgescu/Dan Verona), iar la concursul ”Melodii ’85” participă cu piesele ”Muzica te cheamă” — Premiul Tinereții, ”O floare de astă vară” și ”Același vis” (toate pe muzica lui Șerban Gerogescu și pe versurile lui Dan Verona).

Anul 1986 îi aduce primul disc single apărut la Electrecord — ”Același vis”. La concursul ”Melodii ’86”, piesa ”Nu știu” (Șerban Georgescu/George Țărnea) este distinsă cu titlul de Laureată. În cadrul concursului, Carmen Rădulescu cântă alături de alte vedete ale muzicii ușoare românești, piesa ”Deschideți poarta soarelui” (Anton Șuteu).

În 1987 îi apare la Electrecord albumul ”Muzica te cheamă” și efectuează un turneu de două luni, în Danemarca, împreună cu formația Electric-cord. Urmează o nouă participare la concursul ”Melodii ’87” cu piesa ”O clipă doar” (Șerban Georgescu/George Țărnea).

În 1988 s-a căsătorit cu Sorin Oprea, fiului dirijorului Paraschiv Oprea, iar la 22 ianuarie 1989 s-a născut fiul ei, Sorin.

A participat la secțiunea Creație a Festivalului de la Mamaia, în 1989, cu piesa ”Dorule, măi dorule” (Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu).

O perioadă destul de lungă, Carmen Rădulescu s-a dedicat fiului ei și familiei, aparițiile sale fiind destul de rare.

Împreună cu Irina Loghin
Sursa foto: Facebook/CarmenRadulescuOfficial

În 1993 a revenit cu un nou album — ”Lumina din gând” — urmat de un album de Crăciun — ”Sus la Poarta Raiului — Colinde și cântece de Stea”.

Dintre șlagărele lansate de Carmen Rădulescu amintim: ”Vise uitate”, ”Nu știu”, ”Întoarce-te”, ”Fericirea are ochii tăi”, ”O lume fără noi”, ”Nu-i un vis, e dragostea”, ”Din dragoste, întoarce-te”, ”De-aș uita iubirea ta”, ”Clipe de iubire”.

După 2000 a început colaborarea cu casa de discuri a lui Ovidiu Komornyk, lansând încă două albume — ”Suflet de român” (2003) și ”Poate” (2008).

În ultimii ani a participat la numeroase spectacole și festivaluri în țară, la emisiuni radio și de televiziune. Iubește natura, iubește călătoriile și își respectă mult publicul. Pregătește un nou album, cu cântece macedonești, alături de formația Samarina din Constanța.

Sursa foto: Facebook/CarmenRadulescuOfficial

”În fiecare zi apar momente frumoase, speciale, dacă ai învățat să separi urâtul de frumos și binele de rău! (…) Consider că viața însăși este un miracol, cu tot ceea ce ne este dat să trăim, că vrem sau nu să ni se întâmple!”, mărturisea artista într-un interviu în Jurnalul Național, în februarie 2015.

AGERPRES/(Documentare — Marina Bădulescu, editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva