Facebook Twitter Email

Cea de-a X-a ediție a Săptămânii filmului românesc la Budapesta, cel mai important eveniment cinematografic românesc din Ungaria, va fi organizată, în perioada 13-17 octombrie, de Institutul Cultural Român (ICR).

Potrivit unui comunicat al ICR Budapesta, transmis marți AGERPRES, Săptămâna filmului românesc la Budapesta, realizată anul acesta în parteneriat cu Cinematograful de Artă “Urania” și cu Secretariatul de Stat pentru Cultură din cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, reprezintă cel mai longeviv program cultural al Institutului Cultural Român din capitala ungară, desfășurat anual, fără întrerupere, începând din 2006.

Seara de gală va debuta, marți, 13 octombrie, la Cinematograful “Urania” din Budapesta, la ora 17,30, cu o conferință de presă, urmată de la ora 18,30 de proiecția filmului artistic “America, venim!”, regia Răzvan Săvescu. La conferința de presă va participa și Tania Popa, actriță a Teatrului Național “I.L.Caragiale” din București.

În cadrul Săptămânii filmului românesc la Budapesta, publicul din Ungaria este invitat să vizioneze în premieră, alături de “America, venim!”, “Q.E.D.”, regia Andrei Gruzsniczki, “Cel ales”, regia Cristian Comeagă și “Alt Love Building”, regia Iulia Rugină.

Acestora li se vor alătura filme românești premiate internațional precum “Aferim!” (regia Radu Jude) — “Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2015, “De ce eu?” (regia Tudor Giurgiu) și “Când se lasă seara peste București sau Metabolism” (regia Corneliu Porumboiu), film nominalizat la Riga pe lista celor mai bune 50 de pelicule europene ale anului 2014.

Filmele vor fi subtitrate în limba maghiară.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva