Facebook Twitter Email

Centrul Cultural al primăriei Stavrolos din Nicosia a găzduit sâmbătă evenimentul care a marcat definitivarea proiectului ‘Un colț de carte românească în Cipru!’, invitat special fiind inițiatoarea acestui demers închinat Limbii Române poeta Georgeta Resteman, relatează portalul pulsul-afroditei.com.

Sursa foto: pulsul-afroditei.com

Membrii Corului Școala Românească din Nicosia au susținut un concert de muzică și au recitat poezii la evenimentul închinat Limbii Române, la care au mai fost prezenți oficiali ai primăriei Stavrolos, ai Bibliotecii Ciprului și diplomați români aflați la post în Republica Cipru.

Proiectul, care a început în februarie 2013 și s-a încheiat în octombrie acest an, a generat strângerea unui fond important de carte românească din donații de la autori români și de la iubitori ai cărții. Cărțile au fost distribuite către șapte biblioteci din Cipru, două în Nicosia (Biblioteca Achilleios din Centrul Nicosiei și Biblioteca din Strovolos), în Limassol, Kato Polemidia, Larnaca, Pegia (Pafos), Derinia (lânga Paralimni). O parte din fondul de carte a fost transmis și Școlii Românești din Cipru și Penitenciarului din Nicosia.

Alături de cărțile aduse în Cipru de poeta Georgeta Resteman, în Colțul de carte românească din bibliotecile cipriote se regăsesc și cărți donate de Institutul Evdoxiu Hurmuzachi al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și de către Ambasada României în Republica Cipru.

AGERPRES/(AS-editor: Liviu Tatu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva