Facebook Twitter Email

Pentru prima dată Ziua internațională a cafelei este celebrată pe 1 octombrie 2015, ea fiind desemnată de Organizația Internațională a Cafelei (ICO), potrivit www.ico.org. Alături de cele 75 de state membre ale ICO și zeci de asociații și organizații în domeniu, suntem invitați să marcăm această zi organizând sau participând la un eveniment dedicat cafelei sau pur și simplu savurând băutura preferată.

Prima Zi internațională a cafelei va fi lansată, pe 1 octombrie, în cadrul Expo Milano 2015, care se desfășoară în perioada 1 mai — 31 octombrie 2015, în Italia, un eveniment la care participă peste 150 de state, potrivit www.expo2015news.org. Scopul zilei dedicate cafelei este de a promova industria din sector și producătorii săi, într-un context de colaborare constantă între țările producătoare și țările consumatoare și, de asemenea, ca această zi să devină un eveniment global în care să se implice întreaga industrie a cafelei.

Este o zi pentru celebrarea cafelei în toată diversitatea sa. Totodată, este o oportunitate pentru companii de a-și promova produsele și de a le face cunoscute. ICO încurajează companiile private, întreprinderile independente, asociațiile și iubitorii de cafea, în general, pentru a organiza și a găzdui un eveniment în această zi.

Organizația Internațională a Cafelei va lansa cu acest prilej un site web dedicat Zilei internaționale a cafelei, potrivit icocoffeeorg.tumblr.com., unde organizatorii sunt invitați să-și înscrie evenimentele și campaniile dedicate zilei, pentru a le face cunoscute.

Ziua internațională a cafelei marchează, de asemenea, lunga istorie a băuturii și proprietățile boabelor de cafea, despre care se crede că au fost descoperite pentru prima dată în Etiopia. Povestea spune că un pastor de capre din secolul al IX-lea a observat efectele lor stimulatoare asupra caprelor sale și a început să experimenteze.

Consumul de cafea a fost popularizat inițial în lumea arabă din jurul secolului al XV-lea, răspândit apoi pe tot continentul asiatic, potrivitwww.daysoftheyear.com. De atunci au fost făcute salturi spectaculoase în ceea ce privește această atât de mult apreciată băutură. Sunt multe variabile implicate în producerea unei cești de cafea astăzi, încât industria a trebuit să evolueze rapid pentru a răspunde așteptărilor în creștere ale consumatorilor.

AGERPRES/(Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Horia Plugaru)

Etichete:
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva