Facebook Twitter Email

Șase locuințe de serviciu construite în incinta Spitalului Județean de Urgență ‘Fogolyan Kristoff’ din Sfântu Gheorghe vor fi atribuite, începând cu data de 1 noiembrie, medicilor și farmaciștilor tineri care lucrează în sistemul public de sănătate.

Complexul rezidențial, care cuprinde trei garsoniere și trei locuințe cu câte trei camere, a fost construit de Fundația Studium-Prospero din Târgu Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, care, în cursul zilei de joi, au anunțat demararea procedurilor de selecție a viitorilor locatari. Locuințele vor putea fi ocupate de medici specialiști, medici rezidenți și farmaciști care lucrează în Sfântu Gheorghe, iar candidații vor trebui să trimită dosarele de înscriere pe adresa fundației până pe data de 5 octombrie a.c.

Managerul Spitalului Județean, Andras Nagy Robert, a declarat pentru AGERPRES că în ultimii ani a reușit să atragă mai mulți medici și rezidenți la Sfântu Gheorghe, iar posibilitatea acordării unei locuințe de serviciu, precum și perspectiva de a lucra într-un spital modern i-ar putea determina să se stabilească definitiv în județul Covasna.

El a menționat că spitalul a beneficiat de investiții masive în dotarea secțiilor cu echipamente, aparatură medicală și mobilier, iar până la sfârșitul acestui an se vor încheia lucrările de consolidare și reabilitare a clădirii, începute în 2005 și finanțate de Ministerul Sănătății, din bugetul Consiliului Județean și din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Potrivit acestuia, Spitalul Județean a îndeplinit circa 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, respectiv ca spital ‘cu grad de încredere ridicat’, iar după terminarea lucrărilor va fi una dintre cele mai moderne instituții medicale din regiune.

AGERPRES/(A—autor: Oana Mălina Negrea, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva