Facebook Twitter Email

Republica Slovacă, țară cu o suprafață de 49.035 km pătrați și o populație de 5,4 milioane de locuitori (2014) potrivit worldpopulationreview.com, sărbătorește ziua națională la 1 septembrie, când este marcată Ziua Constituției (1992).

Orașul Bratislava


Este situată în Europa Centrală și are ca vecini Polonia, Ungaria, Austria și Cehia. Potrivit informațiilor MAE, la 28 octombrie 1918 s-a constituit statul independent al cehilor și slovacilor sub denumirea oficială Republica Cehoslovacă. După cel de-al Doilea Război Mondial a fost instaurat regimul comunist care s-a prăbușit în toamna anului 1989, prin ”Revoluția de catifea”. La 1 ianuarie 1993 Cehoslovacia s-a divizat în Republica Slovacă și Republica Cehă. Republica Slovacă a aderat la NATO și a devenit membru a Uniunii Europene în 2004.

Orașul Bratislava

Capitala și principalele orașe: Bratislava; Kosice, Presov, Nitra. Republica Slovacă este o destinație turistică în plină ascensiune, ce reușește să atragă turiștii din întreaga lume cu peisajele sale montane spectaculoase, istoria bogată, arhitectura superbă, potrivit site-uluiglobi.ro. Munții Tatra reprezintă o destinație pe toată durata anului, oferind facilități de schi în perioada iernii și trasee pentru drumeții și cățărări în timpul verii; de asemenea, numeroasele izvoare de apă termală reprezintă remedii pentru problemele de sănătate.

Castelele și fortărețele Slovaciei situate de-a lungul colinelor și văilor de joasă altitudine, reprezentând relicve ale Evului Mediu, au fost construite în apropierea oricărei localități, pentru a proteja împotriva invadatorilor. Aproape fiecare castel ruinat din Slovacia are propria legendă. Între cele mai apreciate comori arhitectonice ale țării se numără bisericile din lemn din partea de nord-est a țării, construite într-un mod unic, fără cuie de fier și încă funcționând și în ziua de azi ca edificii religioase.

Orașul Bratislava

Capitala Bratislava, centru pentru artă și cultură, se mândrește cu un număr mare de muzee, galerii de artă, palate și biserici bogat ornamentate, în jurul Orașului Vechi. Dintre obiectivele turistice amintim: Podul Nou (Novy Most), Vechea Primărie, Piața Veche, Clădirea Parlamentului Slovac, Teatrul Național Slovac, Grădina Zoologică, Grădina Botanică din Bratislava, Catedrala Sfântul Martin, Biserica Sfânta Elisabeta, Biserica Buna Vestire din Bratislava, Biserica Sfântul Mântuitor din Bratislava, Castelul Bratislava, Turnul Televiziunii, Clădirea Radioului Slovac, Muzeul Orașului Bratislava, Muzeul Ceasurilor din Bratislava, Palatul Grassalkovich, Palatul Patriarhal din Bratislava, Palatul Leopold de Pauli, Turnul Mihail din Bratislava.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva