Facebook Twitter Email

Republica Trinidad și Tobago cu o suprafață de 5.128 km pătrați sărbătorește ziua națională la 31 august, data declarării independenței față de Regatul Unit.

Captură foto: YouTube

Este situată în America Centrală Insulară (arhipelagul Antilele Mici) și are ca vecini Oceanul Atlantic și Marea Caraibilor.

Inițial colonizată de spanioli, Trinidad este ocupată, în 1797, de englezi, devenind oficial, cinci ani mai târziu, posesiune britanică. Insula Tobago, vizitată în 1596 de căpitanul englez Robert Dudley devine, în 1814, oficial colonie britanică. În 1889 cele două insule sunt puse sub o administrație unică formând, zece ani mai târziu, unite, o colonie a coroanei britanice. La 31 august 1962 își proclamă independența de stat în cadrul Commonwealth-ului, pentru ca în 1976, Trinidad și Tobago să devină republică, potrivit site-ului www.mae.ro.

Captură foto: YouTube

Trinidad și Tobago, cunoscute ca leagănul muzicii Calypso, reprezintă căminul multor festivaluri, carnavaluri sau petreceri în aer liber. Cel mai importante evenimente sunt Festivalul Muzicii Calypso și carnavalul tradițional “Potpurri Show”, potrivit site-ului globi.ro. Turistul regăsește aici oaza de odihnă și liniște, poate practica sporturi de plajă și apă, călărie, navigație, golf sau tenis. Cei mai aventuroși pot face scufundări, zboruri cu parapanta sau schi nautic. Buccoo Reef este un celebru Parc Național marin care cuprinde diferite specii de corali, pești exotici și alte viețuitoare ale adâncurilor. Bon Accord Lagoon este un loc special datorită păsărilor uriașe ce se adăpostesc aici. O altă atracție sunt coloniile de păsări colibri, cele mai mici păsări din lume.

Captură foto: YouTube

Capitala Port of Spain este situată un loc vesel și plin de culoare. Cele mai vizitate obiective sunt Colegiul King, Gingerbread House (Casa de Turtă Dulce) și Whitehall, iar câteva dintre obiectivele istorice din Trinidad și Tobago sunt Muzeul Național și Galeria de Artă, Muzeul de Istorie și Catedrala Sfintei Treimi.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva