Facebook Twitter Email

glinta, aur, singapore, campionat_mondial, natatieMândri de voi! Asta putem spune despre Robert Glință și Bogdan Scarlat, cei doi sportivi de la CSM Pitești, care în această perioadă participă la Campionatul Mondial de Natație din Singapore(juniori). Astfel, după ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri spate, stabilind un nou record mondial al competiției, în urmă cu puțin timp Robert a ridicat steagul României pe prima treaptă a podiumului.

Start ca din tun

A pornit în finala de 100 de metri spate ca din tun, luând avans considerabil față de cei trei americani cu care s-a duelat pentru un loc pe podium. Finalul probei a fost demențioal. Aurul mondial i-a revenit bravului nostru sportiv, care a reușit, de altfel, trei dintr-o lovitură: medalie de aur la un campionat mondial, un nou record mondial al competiției, plus îndeplinirea baremului de calificare la Jocurile Olimpice din 2016. Timpul victoriei supreme a fost: 54:30. În fața acestei performanțe, cuvinte sunt de prisos.

Viorel Ciobanu: ” Un rezultat de excepție!”

” Parcă nici nu-mi vine să cred…. Este un vis realizat. Un rezultat de excepție, într-o companie selectă. Rezultatul este cu atât mai prețios cu cât îi asigură lui Robert prezența la Olimpiada de anul viitor. Era ultima lui șansă și a fructificat-o la maxim. Bravo lui. A făcut cinste României!”, conchide Viorel Ciobanu, antrenorul care l-a descoperit și crescut pe Glință în Bazinul Olimpic din Pitești. Altfel, pentru recordmenul nostru aventura din Singapore este departe de a se fi încheiat. Pe 27 august va lua startul în proba de 50 de metri spate, cursa sa favorită, unde și-a propus să mai urce o dată pe podium. Apoi, pe 28 august va intra din nou în apă pentru calificări în finala probei de 100 metri liber. De partea cealaltă, Bogdan Scarlat a stabilit un nou record personal în cursa de 400 metri liber, cu un timp de 3:57:74. Pentru sportivul originar din Mioveni, crescut tot de Viorel Ciobanu, greul începe de mâine, când va concura pentru calificări în finala la 800 metri liber. Apoi, pe 28 august, pentru el urnează o ultimă încercare de a scrie și el istorie la un campionat mondial, în proba de 1500 metri liber.

Bravo, băieți!!!!!

sursa: obiectiv argesan

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva