Facebook Twitter Email

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta vă propunem ”Castraveți prăjiți” și ”Peltea de caise”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Castraveți prăjiți 
Curăță castraveții, taie-i în mai multe bucăți și aruncă-i 4-5 minute în apă fierbinte. Scoate-i și scutură-i bine de apă. Pune o lingură de peșmete și bate’l cu un ou întreg adăogând și ceapă tocată mărunt. Când totul s’a împreunat bine pune înăuntru bucățele de castravete. Apoi în unt fierbinte introduci bucățele de castravete ca să se rumenească pe toate fețele.

Peltea de caise
Fierbi un kgr. de caise foarte curate și o mână de sâmburi fărâmați într’un litru de apă limpede; în urmă torni o jumătate de litru din această zeamă peste un kgr. de zahăr, lași să se topească, pui puțină vanilie și îl pui pe foc iute, adaogi zeama dela o jumătate de lămâe, apoi torni pelteaua caldă în borcan. Poți pune sâmburi de caise, când torni în borcan; sâmburii vor fi curățați cu mâna, iar nu opăriți.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva