Facebook Twitter Email

România a cucerit două medalii de bronz, prin Bogdan Constantin și Ciprian Rădulescu, la Campionatele Mondiale de backgammon, care au avut loc la Monte Carlo în perioada 4-9 august.

Sursa foto: mcbackgammon.com

Bogdan Constantin, la categoria începători, a ajuns până în faza semifinalelor, această performanță fiind recompensată, implicit, cu treapta a treia a podiumului, iar Ciprian Rădulescu a ocupat locul al treilea la turneul de consolare, la categoria intermediar

Noul campion mondial este turcul Cihangir Cetinel, urmat de Serghei Erokin (Rusia) și Eric McAlpine (Anglia). La dublu, titlul a revenit unui tandem format din femei, italiencele Annalisa Agosti și Laura Monaco. Campioană mondială la feminin este aceeași Laura Monaco, iar în competiția echipelor naționale, Italia a învins în finală Elveția.

Backgammon-ul reprezintă un sport recunoscut la nivel internațional, tutelat de o Federație Mondială. Popularul joc de table a fost adaptat pentru formule competiționale, iar ca element de distincție intervine cubul de dublaj, prin care jucătorii pot multiplica miza liniei, chiar în timpul desfășurării unei partide.

Tradițional, Campionatele Mondiale de backgammon se desfășoară în Principatul Monaco. În România, jocurile de table și backgammon sunt foarte răspândite, existând o serie de competiții oficiale, la care iau parte peste 200 de participanți în mod regulat. Cele mai dezvoltate centre de table și backgammon în România sunt la București, Bacău, Craiova sau Constanța. Competițiile sunt organizate de Federația Română de Table sau de Asociația Română de Backgammon.

AGERPRES (AS/autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva