Facebook Twitter Email

Republica Arabă Egipt, cu o populație de 85 de milioane de locuitori (2015), potrivit worldpopulationreview.com, și o suprafață de 1.001.450 kmp, sărbătorește ziua națională la 23 iulie. Aceasta marchează aniversarea revoluției din 1952.

Sursă foto: Captură YouTube

Situată în nord-estul Africii (cea mai mare parte a teritoriului) și sud-vestul Asiei (peninsula Sinai, este considerată ca parte a Asiei) este delimitată de Marea Mediterană la nord, Fâșia Gaza, Israel și Marea Roșie la est, Sudan la sud și Libia la vest.

Republica Arabă Egipt este destinația turistică supremă în materie de vizitare a monumentelor, de la misterioasele și uimitoarele piramide din Gizeh, la malul apusean al Nilului, la templele din Abu Simbel, potrivit globi.ro.

Sursa foto: Captură YouTube

Egiptul abundă în activități distractive — scufundări și snorkelling printre recifele de corali, croaziere de-a lungul Nilului și călătoriile în spatele cămilelor prin Sahara — și deseori pot combina aceste aventuri cu experiențe de o reală semnificație culturală. Țara beneficiază de o gamă de resorturi turistice de talie mondială, de la farmecul boem al localității litorale Dahab, la eleganta extravaganță a resortului El Gouna (supranumit “Veneția Mării Roșii”) și incredibilele frumuseți naturale din Sharm el-Sheikh.

Cairo este capitala țării și are o populație de 10.902 de locuitori (2009) potrivit worldpopulationreview.com. Numele “Cairo” înseamnă în arabă “Cuceritorul” sau “Învingătorul”. Cairo este cel mai mare oraș vorbitor de limba arabă și se află localizat lângă delta fluviului Nil. De-a lungul timpului, orașul a fost cunoscut sub cele mai diverse nume, cel mai interesant fiind “Orașul cu 1000 de Minarete”, potrivit gotravel.ro.

Sursa foto: Captură YouTube

Cairo abundă în atracții turistice, cele mai cunoscute dintre ele fiind monumentele și relicvele din perioada faraonilor. Orașul poate fi împărțit în patru zone importante: vechiul Cairo, zona centrală, zona islamică și împrejurimile.

Vechiul Cairo reprezintă o experiență diferită, aici putând fi admirate vestigii din timpul dominației romanilor, Sinagoga Ben Ezra și biserici, precum Al-Muallaqa sau Biserica Sf. Gheorghe, potrivit flysky.ro. Muzeul Egiptean, unul din cele mai importante obiective, se află în centrul orașului, în piața Tahrir, unde pot fi admirate galeriile lui Tutankhamon și expoziții de mumii sau bijuterii din antichitate.

Sursa foto: Captură YouTube

Un alt obiectiv este Universitatea Al Azhar, care este cea mai veche din lumea islamică, fiind ridicată în anul 988, lângă moscheea cu același nume. Lângă universitate se află Muzeul Islamic de Artă, dar și moschei cu o arhitectură impresionantă, precum moscheile Mohammed Ali și Ibm Tulun. De asemenea, aici se găsește și bazarul Khan Al-Khalili, un paradis al cumpărăturilor.

Sfinxul

Pe platoul Gizeh, în apropierea orașului, se află, unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Egipt, Marile Piramide și Sfinxul, statuia imensă cu corp de leu înaripat și cap de om. Piramida Keops este cea mai mare și, inițial, era acoperită cu piatră de calcar alb. Celelalte două, mai mici, sunt piramidele Khafre (Kefren) și Menkaure (Mikerinos).

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan; editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva