Facebook Twitter Email

Republica Columbia, cu o populație de 49.140.523 de locuitori, potrivit worldpopulationreview.com, și o suprafață de 1.138.910 kmp, sărbătorește la 20 iulie Ziua națională, aniversarea proclamării independenței – 1810.

Sursa foto: Captură Youtube

Situată în Nord-Vestul Americii de Sud, Columbia are ca limite: Marea Caraibilor și statul Panama (Nord-Vest), Venezuela și Brazilia (Est), Ecuador și Peru (Sud), Oceanul Pacific (Vest). Columbia este singura țară din America de Sud cu dublă fațadă maritimă, la Oceanul Pacific în Vest și la Marea Caraibilor în Nord.

Sursa foto: Captură Youtube

Columbia beneficiază de o serie de resurse naturale semnificative, cultura sa variată reflectând originile populației din băștinașii indieni, spanioli și africani. De asemenea, dispune de resurse substanțiale de petrol și este un important producător de aur, argint, smaralde, platină și cărbune.

Republica Columbia este străbătută de trei lanțuri muntoase ale Anzilor Cordilieri pe direcția Nord-Sud. Cordilierii de Est depășesc pe alocuri 4.000 m și au platouri înalte dens populate. Cordilllera Centrală cuprinde vulcani, care ajung la înălțimi de peste 5.600 m; la Vest se termină cu masivul izolat Sierra Nevada de Santa Marta (5.808 m, altitudinea maximă a țării).

Cordillera de Vest, cu o altitudine medie de 2.000 m, atinge în Sud 4.000 m. La Est de Anzi se întinde o vastă câmpie, străbătută de afluenți ai fluviilor Amazon și Orinoco. Albiile cursurilor de apă ale Columbiei (Magdalena, Cauca, Atrato) au orientare de la Sud la Nord, aceeași cu a văilor tectonice.

Capitala statului este la Santafé de Bogota iar orașele principale sunt: Cali, Medelin, Barranquilla, Cartagena, Cucuta, Pereira.

Santafé de Bogota cu o populație estimată între 8 și 11 milioane de locuitori, potrivit worldpopulationreview.com, este situat la peste 2.600 de metri deasupra nivelului mării și se află în regiunea munților Anzi.

Sursa foto: Captură Youtube

Orașul este extrem de surprinzător din punct de vedere arhitectural datorită contrastelor sale, noul îmbinându-se cu istoria și cu trecutul. Orașul este luat cu asalt de o mulțime de turiști anual. Santafé de Bogota reprezintă unul dintre cele mai “metropolitane” și moderne orașe nu doar din America de Sud, ci din întreaga lume potrivitgotravel.ro.

Orașul este împărțit în patru centre importante: sudul, care este partea cea mai săracă a orașului; centrul, unde se găsesc cele mai importante puncte de atracție și obiective turistice; occidentul, unde se găsesc cele mai importante centre sportive și cele mai mari și mai frumoase parcuri și nordul, unde se găsesc cele mai scumpe și luxoase case, unde își au locul de reședință majoritatea bogătașilor din oraș.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva