Facebook Twitter Email

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile – campania “A velo au cinema – Pedalează spre cinema”, ce se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Francez din București.

Pe tot parcursul zilei, bicicliștii vor fi în centrul atenției. Între orele 10.00 și 22.00, participanții la eveniment vor putea învăța cum se repară o bicicletă, cum ar putea confecționa obiecte din produse reciclabile, copiii își vor testa abilitățile de a conduce o bicicletă, dar nu vor lipsi nici filmele, conferințele sau gustările delicioase.

În cadrul evenimentului, BițaColor, primul atelier de vopsit biciclete din București, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Remesh prezintă un stând cu produse reciclate, printre care și geanta de bicicletă perfectă, iar #OPTAR va amenaja un traseu unde, copiii își vor putea testa abilitățile de a conduce bicicleta.

Copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt așteptați în curtea Institutului Francez la ateliere de îndemânare pe bicicletă. Participanții vor fi recompensați cu premii.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, în cadrul întâlnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii și metode aplicate care au transformat radical până și cele mai aglomerate metropole.

Pasionații de biciclete sunt invitați să vizioneze filmul Solidream.

Intrarea este liberă (cu excepția proiecțiilor de film). Organizatori ai evenimentului sunt Ambasada Franței și Institutul Francez București

Franța va găzdui și va prezida cea de-a 21—a Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21/ CMP11), cunoscută, de asemenea, sub numele de “Paris 2015”, care va avea loc între 30 noiembrie și  11 decembrie 2015.

* Sâmbătă, 11 iulie, începând cu ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif din București, Orchestra barocă a Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc va susține un concert de muzică barocă.

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, ajuns la a 35-a ediție, se numără printre marile festivaluri europene, Comisia Europeană acordându-i onoranta marcă Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE), fiind menționat astfel și în catalogul online care informează publicul despre cele mai bune festivaluri europene.

De asemenea, din 2008, Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc este membru REMA (Rețeaua Europeană a Muzicii Vechi), iar din anul 2009 în cadrul Festivalului funcționează și Orchestra Barocă a Festivalului, informează ICR într-un comunicat.

Programul cuprinde lucrări de: Antonio Vivaldi, Pietro Locatelli, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann David Heinichen. Intrarea este liberă.

Organizatori și parteneri ai evenimentului sunt: Institutul Balassi — Institutul Maghiar din București, Centrul Cultural Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita, Asociația Culturală Nostra, Csiki Kamarazenekar Egyesulet, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Festivalul de Muzică Veche București.

* Sâmbătă, 11 iulie, cei care doresc să afle cum se prelucrează sticla și au curajul să încerce cu mâinile lor sunt așteptați, de la ora 16.00, pe strada Vasile Lascăr nr 36, la “Grădina Sticlarilor”.

Mărțișoare din sticlă

“Vă așteptam într-o grădină sălbatică din centrul Bucureștiului, cu demonstrații de arta sticlei, să bem un ceai și să ne bucurăm de soare. Vom face cunoștință cu sticla, îi vom testa limitele și posibilitățile și ne vom deprinde cu tehnicile de bază în modelarea sticlei”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În cadrul evenimentului vor fi organizate două ateliere, de suflare și de gravare a sticlei și expoziția “Arta sticlei”, cu obiecte din sticlă, lucrate manual.

“Totul începe la cuptorul de topire, unde vom sufla un obiect care va călători, apoi, spre workshop-ul de gravură. Aici, vom putea intra, pentru o oră și jumătate, în atmosfera de atelier, folosind mijloace specifice tehnicii de gravare a sticlei. Workshop-ul va dispune de tehnologia primară necesară unui atelier de gravură în sticlă. Vor fi puse la dispoziție, pentru cei dornici și piese de sticlă deja suflată și termoformată.

Este o acțiune participativă, unde vizitatorii, timp de 90 de minute, gravează, asista la discuții despre istoria manipulării sticlei și a evoluției tehnicilor. Atelierul va fi susținut de Ioana Stelea”, potrivit sursei citate.

Prețul pentru întreaga incursiune prin lumea sticlei (suflarea sticlei, gravura și un ceai) este de 35 RON. Înscrierea se face, în prealabil, la adresa de email iulia.nastase@gmail.com. Pentru cei care nu doresc să participe la ateliere, intrarea este 10 RON.

* Sâmbătă, 11 iulie, bucureștenii sunt așteptați la cea de-a treia ediție a celei mai mari petreceri ce va avea loc pe acoperișul unui clădiri.

Evenimentul “The Biggest Rooftop Party în Town” se va desfășura de la ora 22.00, pe acoperișul Centrului Auto Cobălcescu (Showroom-ul Renault din Splaiul Unirii nr. 311), o terasă cu o suprafață de 7.000 mp și o capacitate de 10.000 de persoane, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 3.

Este pentru de-al treilea an consecutiv, în care cei mai importanți DJ de muzică electronică din lume vin la București, pentru a pune muzică la înălțime.

Printre cei care vor mixa muzică se numără legendarii “Booka Shade”, iar din echipa lui Richie Hawtin — Minus — pentru prima dată în București — “HOBO”, duo-ul Hunter/Game, Atapy și Mahony, arată sursa citată.

AGERPRES/(Documentare — Mariana Zbora-Ciurel; editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva