Facebook Twitter Email

Castelul Bran, reședința Contelui Dracula, va deveni, timp de șase nopți în perioada 13-18 iulie, scena neconvențională pentru reprezentațiile artistice ale companiei Procede Zebre (Vichy Franța).

“Când soarele se va fi ascuns după munți, pentru o binemeritată odihnă, cotloanele întunecate și reci ale castelului vor prinde viață într-o serie de vizite neobișnuite, adevărate teste pentru noi forme de spectacol, întâlniri ale publicului cu istoria și patrimoniului istoric, dar și cu imaginarul, legendele și magia locului. Începând cu ora 21.30,oricine este atras de legendă, magie, istorie, va fi purtat într-o vizită itinerantă,cu ghizi neobișnuiți în “Nocturnele Castelului Bran”: Zorii Zmeului & La Marelle du Diable. Talentați, inventivi, creativi, actori profesioniști împreună cu tinerii francezi, români și macedonieni implicați în proiect vă vor ghida într-o vizită în căutarea fantomelor noastre din prezent sau din trecut. Sursele de inspirație pentru acest proiect sunt: “Le coup fatal”-Thomas De Quincey, “The black rider”-W.S Burrroughs/Tom Waits și “Dracula”-Bram Stoker”, se precizează într-un comunicat de presă trimis AGERPRES de către Institutul Francez.

Proiectul este implementat la inițiativa Institutului Francez din România—Direcția Regională București, în parteneriat cu Castelul Bran și cu sprijinul Regiunii Pays de Vichy Auvergne, a Consiliului Departamentului Allier( Franța), și a Platformei France-Balkans al Ministerului francez al Afacerilor Externe.Scopul acestuia este de a dezvolta lucrul cu tinerii, pentru a dezvolta o tabără artistică pentru tineret în anul 2016, totul bazat pe învățarea și perfecționarea limbii franceze prin teatru.

Liceenii de la Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida, județul Sălaj, coordonați de doamna profesoară Daniela Ardelean, sunt deschizătorii de drumuri în cadrul acestui proiect, acesta urmând să se extindă, pe parcursul anului școlar următor, și să implice adolescenți din alte școli, iubitori ai limbii franceze.

Echipa care va însufleți reședința Contelui Dracula, îndrumată de directorul artistic Fabrice Dubusset, Yannick Noblet (scenografie), Pauline Lariviere (cânt și mișcare), Christophe Nurit (pian), și de regizorul Julien Potte este compusă din Estelle Galarme, Arnaldo Ragni și Clemence Seignolles, Dragoș Ardelean, Iuliana Anamaria Copaciu, Dragoș Nicușor Covaci, Grațian Constantin Farcaș, Ioan David Gecan, Sorina Denisa Gog, Paula Ioana Petruș, Ioana Alexandra Pop, Paula Andreea Souca, Sarah Donsimoni, Dylan Gadet, Maelle Souillat, Emma Nectoux și Hristina Mirchevsca.

De altfel, după cum explică directorul artistic Fabrice Dubusset, călătoria îi va purta pe vizitatorii de la Bram Stocker la Bran, de la Vlad Țepeș și Vlad Dracul la Dracula, într-un loc unde fantomele reapar. “Strigoi, dames blanches, dar și figura luminoasă a Reginei Maria a României, legendele codrilor întunecoși, mumia unui faraon sau diverse alte obiecte ciudate ale domnițelor noastre ne fac să nu mai putem discerne între realitatea istorică și ficțiune, între legendă și imaginar. Una sau, mai degrabă, mai multe povești se vor întrepătrunde pentru a ne confrunta cu propriile noastre frici și astfel cu originile memoriei noastre.Iubirea, ultima redută a acestei citadele de necucerit, e singura ce ne mai poate salva,dincolo de vise și realitate! Propria noastră viață, propria noastră poveste, impregnată și rezonând intim în ființa noastră, ar putea să se topească într-o nemuritoare legendă-dorința noastră cea mai profundă: nemurirea.Căci nemuritori ne dorim cu toții să rămânem, măcar încă puțin! În viață… o viață de tinerețe veșnică! Tinerețe fără bătrânețe”, se arată în încheierea comunicatului de presă.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva