Facebook Twitter Email

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – una de aur, două de argint și o alta de bronz – la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI ), desfășurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), remis luni AGERPRES, laureat cu argint la ediția precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/ Liceul de Informatică ‘Tiberiu Popoviciu’ din Cluj-Napoca) și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obținute de Rareș-Darius Buhai  (clasa a XII-a/ Colegiul Național ‘Liviu Rebreanu’ din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa  (clasa a X-a/ Liceul Teoretic ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui).

La cea de-a XXII-a ediție a CEOI au participat 44 de concurenți din zece țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.

Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneș, editor: Vicențiu Purcărea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva