Facebook Twitter Email

Republica Malawi sărbătorește ziua națională la 6 iulie (proclamarea independenței de stat -1964).

Sursa: youtube.com

Republica Malawi are o suprafață de 118.480 kmp și o populație de 17.280.000 de locuitori (2014) potrivit worldpopulationreview.com și este situată în sudul Africii și se învecinează cu Tanzania (la nord și la est), cu Mozambic (la est, la sud și la vest) și cu Zambia (la vest).

Sursa: youtube.com

Cunoscută și “Inima Caldă a Africii”, Malawi este o țară reunumită pentru prietenia unică a poporului, parcurile naturale, rezervațiile cu animale sălbatice, plajele și peștii tropicali din lacul Malawi, al treilea ca mărime din Africa. Teritoriul țării este dominat de marele lac și de Marea Falie Africană ce taie țara de la nord la sud, creând văi, munți și platouri cu vegetație, potrivit turistik.ro. Lacul reprezintă o atracție pentru turiști și pentru pasionații de sporturi nautice, varietatea de pești atrăgând scufundătorii.

O altă atracție este satul de la Cape Maclear care, împreună cu insula din larg, face parte din Parcul Național Lacul Malawi. La fel de popular este și Golful Nkhata din nord, unde se găsesc golfulețe și sate de pescari. Malawi are și o serie de rezervații și parcuri naționale, cu numeroase specii de animale și păsări.

Sursa: youtube.com

Platoul Nyika, situat în partea de nord, la o altitudine de 2.300 de metri, constituie una dintre cele mai înalte rezervații naturale din lume. Bogată în pajiști pitorești și numeroase cascade are cea mai mare concentrație de leoparzi din Africa centrală și este faimoasă pentru abundența de specii de orhidee. Spre sud, cel mai cunoscut parc este Liwonde, unde se pot vedea mii de hipopotami și crocodili în apele sau pe malurile râului Shire, precum și zebre, elefanți sau antilope, potrivitglobi.ro.

Capitala țării este Lilongwe, oraș localizat în regiunea centrală a țării, în apropierea granițelor cu Mozambic și Zambia. Populația orașului este estimată la 978. 000 de locuitori (2014) potrivitworldpopulationreview.com. Lilongwe a existat de secole ca mic oraș de pescari, pe malurile Râului cu același nume. În prezent, Lilongwe este considerat principalul centru politic al țării. Alături de centrul istoric cu piețele interesante, se află orașul modern și sediul guvernului, cu grădini și o arhitectură plină de imaginație.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Etichete:
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva