Facebook Twitter Email

Republica Bolivariană a Venezuelei (República Bolivariana de Venezuela) sărbătorește ziua națională la 5 iulie, aniversarea proclamării independenței – 1811, potrivit publicației online The World Factbook (www.cia.gov).

Sursa: youtube.com

Situată în America de Sud și având o suprafață de 912. 050 kmp se învecinează cu Guyana, Brazilia, Columbia, Oceanul Atlantic (Marea Caraibilor).

Sursa: youtube.com

Republica Bolivariană a Venezuelei are capitala la Caracas, iar principalele orașe sunt: Maracaibo, Valencia, Puerto Cabello, Puerto Ordaz, Ciudad Gayana, Cumana, San Cristobal, San Fernando.

Sursa: youtube.com

Venezuela înseamnă în limba spaniolă ”Mica Veneție”, nume dat de exploratorul spaniol Alonso de Hojeda, impresionat de locuințele lacustre ale popoarelor din Golful Maracaibo, care aminteau de orașul dogilor. Cunoscută pentru relieful pitoresc și peisajele variate, Venezuela este o țară cu oameni prietenoși și zâmbitori și este considerată un tărâm al extremelor.

Sursa: youtube.com

Țara are un peisaj divers, de la kilometri de plajă caraibeană până la câmpii deschise, munți înalți, pădure tropicală amazoniană și chiar un mic deșert. În sud-est se regăsește Parcul Național Gran Sabana care adăpostește spectaculoasa cascadă Angel, cea mai înaltă din lume, potrivit turistik.ro.

Sursa: youtube.com

Orașele sunt pitorești, în special capitala Caracas, o metropolă modernă care se întinde de-a lungul unei văi lungi și înguste, lângă munții maiestuoși Avila. Caracas este animat, verde și curat, cu o viață culturală bogată, o viață de noapte vibrantă, cu restaurante și mall-uri spectaculoase și obiceiuri culinare fabuloase. Orașul mai beneficiază de o gamă de muzee de talie mondială.

Între atracțiile turistice amintim: Biserica Sf. Francisco, Centrul de Arte La Estancia, Capitolio Nacional, Grădina Botanică, Muzeul de Artă Contemporană, Palatul Guvernului, Parcul Național Cerro el Copey, Parcul Național La Restinga, Parcul Național Mochima, Parcul Național Canaima, cascada Angel, orășelul Tabai, Parcul Național La-Mucui, orașul Koro.

În ceea ce privește gastronomia, chimionul și șofranul sunt arome des întâlnite în bucătăria venezueleană, însă felurile preferate sunt aromate cu rădăcini și legume locale.

Specialitățile naționale sunt: arepas (pâine făcută din porumb măcinat, apă și sare), pabellon criollo (carne tocată servită cu banane prăjite și fasole neagră sau orez), hallaca (porumb amestecat cu carne de vită, porc, șuncă și ardei verde, învelite în frunze de banan și fierte în apă), parilla criolla (carne de vită marinată și gătită pe grătar) și hervido (supă cu bucăți de carne de vită, pui sau pește și rădăcini sau legume locale).

Merengada este o băutură din pulpă de fruct, gheață, lapte și zahăr. “Lisa” este un pahar de bere la draft și “tercio” este bere la sticlă.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva