Facebook Twitter Email

Republica Seychelles, țară insulară formată din 158 de insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar, sărbătorește, la 29 iunie, ziua națională, data proclamării independenței (1976).

Captură Foto: (c) Martin Rojek / YouTube

Alte regiuni și țări vecine sunt: Zanzibar la vest, Mauritius și Réunion la sud, Comore și Mayotte în sud-vest, iar Maldive la nord-est. Republica Seychelles are o suprafață de 455 kmp și o populație de 92.000 de locuitori (2014), potrivit worldpopulationreview.com.

Ținutul oferă o serie de plaje mirifice cu ape turcoaz, lagune paradisiace, recifuri de corali, vegetație luxuriantă, briză tropicală și o climă caldă. De asemenea, se regăsesc multe plante rare, care nu cresc în altă parte din lume, nu mai puțin de 81 de specii unicat supraviețuind în pădurile tropicale luxuriante care acopereau insulele până la sosirea tardivă a oamenilor, acum două secole, potrivit turistik.ro. Printre acestea se numără și coco-de-mer, originare din Praslin, Vallee de Mai.

Captură Foto: (c) Martin Rojek / YouTube

Seychelles reprezintă și un punct de atracție pentru cei care urmăresc păsările, milioane de specii de rândunică de mare făcându-și aici cuib și depunând ouă. Doar cu 30 de ani în urmă au început acțiuni de conservare a speciilor aflate pe cale de dispariție. De atunci, rezervațiile naturale și sanctuarele au făcut din Seychelles un paradis al păsărilor.

Victoria, capitala republicii Seychelles, este situată pe coasta de nord a insulei Mahe și are o populație de 25.000 de locuitori (2014), potrivit worldpopulationreview.com. Orașul a fost întemeiat de regimul colonial englez. Frumusețile naturale îmbie mii de turiști să revină anual. Plajele, oceanul și plimbările prin oraș sunt printre cele mai căutate, acest lucru și datorită oamenilor primitori.

Există și numeroase atracții turistice, unde vizitatorii pot afla mai multe lucruri despre cultura și istoria orașului. Seychelles International Airport sau Aeroport de la pointe Larue din capitală face legătura cu toate capitalele importante ale lumii. Victoria deține și o superbă grădină botanică, un Muzeu de Istorie Naturală și o miniatură a Big-Bang-ului. Străzile sunt pline cu magazine cu multe suveniruri și nu numai cu acestea.

Dintre atracțiile turistice mai amintim: Insula La Digue, o insulă aproape izolată, a treia cea mai mare insulă locuită, considerată un paradis al păsărilor exotice, a naturii sălbatice, a pădurilor de orhidee și a tuturor celor pasionați de scufundări. La Digue este și un loc renumit pentru tradiții, băutura fiind servită în coajă de nucă de cocos.

Mahe este cea mai mare insulă din arhipelag. Cea mai fină plajă este Anse Major, care este situată în zona de nord-vest a insulei, fiind accesibilă doar pe jos ori cu barca de pescuit. Drumul se face prin văi umbrite și stânci de granit și se termină pe nisipuri albe și fine. Zona este considerată cea mai bună pentru snorkeling. O altă atracție o reprezintă Morne, cel mai înalt vârf din Mahe și Parcul Național Morne.

Insula Aride este una din cele mai bune rezervații tropicale din lume. Aici se regăsesc cele mai multe păsări, printre care și Porumbelul Albastru și o serie de multe alte specii unice. Beau Vallon este situată în zona de nord-vest a Mahe și este un golf preferat atât de turiști, cât și de localnici. Aici se găsesc numeroase hoteluri, restaurante, precum și zone amenajate pentru scufundări și alte sporturi.

În ceea ce privește gastronomia, aceasta dispune de diferite feluri de mâncare din fructe de mare și nuci de cosos. Cel mai des întâlnit în pregătirea felurilor de mâncare este peștele, preparat în diverse feluri. Există, de asemenea, și specialități culinare tradiționale, bazate pe carne de miel, pui și porc.

AGERPRES/(Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Andreea Onogea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva