Facebook Twitter Email

Primul parc de aventură de pe litoralul românesc, Paradis Land, construit în 2015 în pădurea Comorova de la Neptun, este una dintre noile investiții care, potrivit primarului municipiului Mangalia, Cristian Radu, va atrage turiștii în stațiunile din sudul litoralului.

Primarul Mangaliei a susținut, într-o conferință de presă organizată cu prilejul deschiderii oficiale a parcului, că investitorii optează tot mai mult pentru stațiunile din sudul litoralului românesc — Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn, șase stațiuni cu potențial turistic în creștere datorită proiectelor de dezvoltare derulate de municipalitate, proiecte bazate în primul rând pe crearea de spații verzi, parcuri și pe reabilitarea clădirilor existente.

“Mangalia are o pădure foarte frumoasă de peste 400 de hectare, avem lacuri, zece izvoare termale, plaja, avem potențial dar nu l-am pus în valoare. Ne bucurăm că investitorii aleg Mangalia și de aceea susținerea noastră este totală. (…) Încercăm să dezvoltăm această zonă care a fost uitată oarecum și de administrația centrală, dar nici administrația locală poate nu și-a făcut temele așa cum ar fi trebuit. În această zonă se vor întâmpla foarte multe lucruri frumoase, deja foarte mulți investitori vin aici”, a afirmat Cristian Radu, la evenimentul desfășurat sâmbătă.

Potrivit acestuia, printre proiectele derulate se află faleza cu finanțare europeană între Mangalia și Olimp.

“Ne dorim o faleză pietonală de 9 km. Se lucrează deja în zona Neptun, să sperăm că vom da curând drumul și la Saturn. (…) Pădurea Comorova nu se va distruge și vom crea cât mai multe zone verzi, parcuri și sper să reușim să nu se mai construiască nimic. Interesul nostru este ca tot ce este construit să fie pus în valoare, după care vom vedea dacă vom mai construi ceva. Primăria Mangalia nu mai are terenuri de vânzare, tot ce mai are ne dorim să rămână parcuri, zone verzi îngrijite așa cum ar trebuie”, a mai spus primarul.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, cel ce a investit în construirea parcului de aventură, a spus că de la începutul lunii aprilie și până în prezent parcul a avut aproximativ 10.000 de clienți, ținta propusă fiind de 50.000 de clienți pe parcursul întregului an, pe o perioadă de circa 10 luni cât se preconizează a putea fi ținut deschis parcul.

Investiția se ridică la peste 300.000 de euro, parcul de aventură fiind construit pe o suprafață de două hectare, teren luat în concesiune pe o perioadă de 49 de ani de la Primăria Mangalia.

Potrivit reprezentantului ANAT, în ultimii patru-cinci ani investițiile în stațiunile din sudul litoralului au început să crească, la fel ca și numărul turiștilor care optează către această zonă pentru petrecerea vacanțelor.

“Business-ul în sudul litoralului este în creștere evidentă de patru, cinci ani. Saturn are majoritatea hotelurilor renovate. Venus are hoteluri de 4-5 stele acum, Venus care era o cenușăreasă acum peste cinci ani. Jupiter, aproape toate hotelurile sunt renovate, sunt hoteluri de trei stele pentru că acesta este standardul stațiunii. La Neptun situația este într-o zonă gri, dar se îndreaptă spre bine. Și Olimp unde, cu adevărat, lucrurile stau poate cel mai prost din punctul meu de vedere. Dar, totuși, față de acum peste 5 ani, stațiunile acestea arată mult mai bine și asta se vede. Tarifele sunt cu 20-30% mai mici decât în Mamaia. Toate aceste lucruri au impulsionat vânzările și avem creșteri, în ultimii 4 ani, cam de aproape 10% în fiecare an, ceea ce înseamnă un număr din ce în ce mai mare de turiști în zonă”, a menționat Aurelian Marin.

Parcul de aventură construit la Neptun este primul parc de acest gen de pe litoralul românesc, el având 14 trasee diferite ca mărime și dificultate, unele dintre ele ridicate la înălțimi de peste 10 metri, 200 de ateliere de lucru și un panou de cățărare.

Pentru accesul în parcul de aventură, timp două ore și jumătate, copiii de până la 14 ani trebuie să plătească 35 de lei, cei cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani precum și studenții — 40 de lei, iar adulții 50 de lei.

Investițiile în parc vor continua, conform lui Aurelian Marin, cu amenajarea unei zone de minigolf cu echipamente profesioniste, o zonă de paint-ball și trasee de bicicletă.

AGERPRES/(A — autor: Nona Jalbă, editor: Cristian Anghelache)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva